Villarejo afirma que té gravacions sobre això, i es queixa que les estan destruint. “Què es persegueix amb l’ocultament i/o destrucció d’una prolixa documentació, incloses microcintes de nul·la rellevància penal donada l’antiguitat que tenen però amb interès històric molt significatiu que, encara que eren en el meu poder, eren i són patrimoni de tots els espanyols? Ja no interessen ni mai interessaran interioritats sobre el 23-F, l’11-M, Filesa, les negociacions ETA-pm, l’extradició de Roldán, el cas Sogecable, el xantatge a Pedro J., l’espionatge al Comte de Godó i al clan Pujol, les gestions sobre els GAL, les punxades del CESID al Rei, l’ìnforme Véritas…i una llarga llista impossible de resumir? No són conscients els ciutadans encara que tots aquests materials incautats han desaparegut per anar a mans de Sanz Roldán [exdirector del CNI]? Què n’ha fet el general cessat?, assenyala.

L’excomissari aprofita per acusar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la seva etapa de jutge i el relaciona amb un cas dels GAL, la guerra bruta del govern de Felipe González. “Els espanyols han de conèixer, ho estan coneixent i ho coneixeran, que no permetre’m declarar en relació a afers absolutament transcendentals pot produir que prescriguin alguns delictes, com el pagament a un membre dels GAL amb un veler ple de cocaïna que el jutge Marlaska, essent instructor, mai no va perseguir?”.

El mateix fa amb la ministra de Justícia, Margarita Robles, a qui tampoc deixa bé, amb la mateixa fórmula narrativa de fer preguntes. “És concebible en un Estat de dret mereixedor d’aquest nom que una conducta tan greu com que “una jutge amiga” sigui la delatora que s’havia punxat un telèfon en elsumari Lezo [irregularitats al Canal d’Isabel II] no sigui perseguida per temor a les represàlies de l’encara poderosa Margarita Robles?”.

En un aparent intent de fer pressió sobre el seu cas, l’excomissari creu que la forma com el tracta la Justícia pot posar en risc gran part de l’economia espanyola. “Com és possible que aquest camí suïcida, irresponsable i allunyat de qualsevol principi elemental que tingui a veure amb la impartició de Justícia posi ara a la picota companyies absolutament estratègiques com Repsol, Indra, Caixabank, Iberdrola, Santander, Grupo Planeta, Mutua Madrileña, Telefónica i que tantes altres puguin patir el mateix destí amb alegria de la competència estrangera i d’aquesta extrema esquerra a atribueix a l’Ibex 35 més perill que a l’home del sac? També en aquestes casos les mans negres que estan produint gravíssims trastorns als interessos nacionals (sic) estiraran la manta? Novament amb invencions?”, es pregunta parlant de suposades conspiracions contra ell.

 

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-8-2019)