L’EXÉRCIT ARRIBA A CATALUNYA PER “DESINFECTAR” EL PORT I L’AEROPORT

El cap de l’estat major de l’exèrcit espanyol, Miguel Villaroya, ha dit que la Unitat Militar d’Emergències (UME) es desplegaria avui al Principat per desinfectar el port i l’aeroport de Barcelona per l’amenaça del coronavirus 2019. Són les primeres actuacions de l’exèrcit a Catalunya en el marc de l’anomenada operació Balmis, que va començar amb la declaració de l’estat d’alarma i ha comportat la mobilització de més de 2.600 militars.

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha reiterat diverses vegades que la presència de l’exèrcit a Catalunya no era necessària per a combatre l’expansió del coronavirus. ‘Això no depèn d’estratègies militars’, va dir ahir en conferència de premsa. A més, va assegurar que els Mossos d’Esquadra i les policies municipals eren perfectament capaces de fer complir l’estat de l’alarma. Avui ha anat més enllà. D’entrada, ha dit que no li constava cap comunicació formal per part del govern espanyol sobre l’enviament de l’exèrcit. ‘Espero que optin per una via més institucional que no fer-ho pels mitjans’. I ha recordat que la setmana passada, el president Quim Torra va demanar de tancar ports, aeroports i línies de tren per confinar Catalunya, i que si se li hagués fet cas ara no caldria anar a desinfectar el port de Barcelona, l’aeroport ni l’estació del TGV. ‘Calia tancar. Quanta estona durarà aquesta desinfecció? De què serveix que demanem als catalans que es quedin a casa si va venint gent d’altres territoris que potser tenen la malaltia?’

La UME ja s’havia desplegat en altres punts del país com ara València i Palma, on ahir es van veure vehicles militar fent sonar l’himne espanyol pels carrers.

Josep Femenías🀄️
@JosepCatt
ARA MATEIX ABAIX DE CASA MEVA #palma MILITARS I POLICIA AMB L’HIMNE ESPANYOL A TOT VOLUM‼️ #coronavirus.
D’altra banda, ahir els militars es van desplegar pels carrers de Palma fent sonar l’himne espanyol a tot drap.
Informa:VILAWEB.CAT (19-3-2020)

450 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: