L’EXÈRCIT CONTRA ABASCAL PER PORTAR UN SÍMBOL CATALÀ A LA MASCARETA

L’Exèrcit de Terra espanyol ha carregat contra el líder de Vox, Santiago Abascal, per “apropiar-se” d’un dels seus símbols i portar-lo a la seva mascareta en una compareixença al Congrés dels Diputats. Per més inri, el símbol que va escollir és d’origen català, el de l’exèrcit dels Almogàvers que la BRIPAC, la Brigada Almogávares VI de Paracaidistas, té com a símbol propi. Tal com explica el diari El Español, els seus membres estan molt molestos: “És un fatxenda. Un vividor que va voler evitar fer la mili no és digne de portar aquest escut”, sentencia un exmembre del Regiment d’Infanteria Nàpols número 4 de la BRIPAC.

A més, assegura que Abascal “no duraria ni un dia” dins el cos. Aquesta brigada compta amb més de 3.000 militars i és una de les unitats d’elit de l’Exèrcit de Terra espanyol. També la que va protagonitzar la baixada amb paracaigudes durant la festa nacional d’Espanya del passat 12 d’octubre en què un dels seus membres es va estampar contra un fanal davant de Felip VI mentre es feia la tradicional desfilada.

L’escut és un volant com a símbol dels subministraments, el paracaigudes i l’espasa dels almogàvers. Abascal va portar la versió més actualitzada del dibuix i l’exèrcit recull al seu portal web la bandera original. Tal com es pot veure a la mascareta del líder d’ultradreta, la va acompanyar amb altres símbols nacionalistes espanyols que ocupaven pràcticament tota la superfície de tela. L’emblema l’acompanyava d’una frase escrita en llatí, Si vis pacem, para bellum, que significa “Si vols la pau, prepara la guerra”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2020)

272 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: