L’EX√ąRCIT ESPANYOL ARA FICA EL NAS AL PORT DE BARCELONA

Una quarantena d’efectius de la Unitat Militar d’Emerg√®ncies ha comen√ßat a netejar a les quatre de la tarda d’aquest divendres l’√Ärea PIF (Punt d’Inspecci√≥ en Frontera) del Port de Barcelona. La meitat dels efectius que aquest dijous van arribar a l’Aeroport del Prat s’ha traslladat al Port per dur a terme la segona actuaci√≥ de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l’operaci√≥ ‘Balmis’.

Coberts amb vestits protectors i mascaretes, han llen√ßat un producte desinfectant a trav√©s d’un ruixador a diferents racons d’una √†rea on s’examinen mercaderies destinades al consum hum√† (alimentaci√≥, medicaments, etc.) i s’inspecciona la qualitat i la documentaci√≥ dels productes d’importaci√≥ i exportaci√≥.

L’√Ärea PIF acull els controls sanitaris i no sanitaris de les mercaderies en frontera, serveis adscrits a Sanitat Exterior, Animal i Vegetal, Duana i SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecci√≥, Vigil√†ncia i Regulaci√≥ de les Exportacions). Una quarantena d’efectius han llen√ßat una soluci√≥ de lleixiu concentrada, anomenada hipoclorit s√≤dic, al terra, portes, i recepci√≥ d’aquesta zona del Port destinada a acollir mercaderies.

Els militars s’han reunit a les nou del mat√≠ amb l’Autoritat Portu√†ria de Barcelona (APB) per decidir com distribuir els 83 efectius del Prat al Port. La UME netejar√† aquest dissabte la Terminal 2 de l’Aeroport del Prat.

L’ex√®rcit t√© desplegats 2.622 efectius a 52 ciutats de l’Estat. El batall√≥ que actua a Catalunya, procedent del quarter de Saragossa, ha estat pr√®viament a Saragossa, Terol i Miranda d’Ebre. Tamb√© han anat a Guip√ļscoa instruint personal de l’ex√®rcit de terra.

La Unitat Militar d’Emerg√®ncies destinada a Catalunya ser√† l’encarregada tamb√© d’habilitar els 150 primers llits a Fira de Barcelona, qui ha pactat aquest divendres amb l’Ajuntament de Barcelona cedir el pavell√≥ n√ļmero 7 Vict√≤ria Eug√®nia per acollir col¬∑lectius vulnerable
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-3-2020)

212 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: