L’EXÈRCIT ESPANYOL ARA FICA EL NAS AL PORT DE BARCELONA

Una quarantena d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències ha començat a netejar a les quatre de la tarda d’aquest divendres l’Àrea PIF (Punt d’Inspecció en Frontera) del Port de Barcelona. La meitat dels efectius que aquest dijous van arribar a l’Aeroport del Prat s’ha traslladat al Port per dur a terme la segona actuació de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l’operació ‘Balmis’.

Coberts amb vestits protectors i mascaretes, han llençat un producte desinfectant a través d’un ruixador a diferents racons d’una àrea on s’examinen mercaderies destinades al consum humà (alimentació, medicaments, etc.) i s’inspecciona la qualitat i la documentació dels productes d’importació i exportació.

L’Àrea PIF acull els controls sanitaris i no sanitaris de les mercaderies en frontera, serveis adscrits a Sanitat Exterior, Animal i Vegetal, Duana i SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions). Una quarantena d’efectius han llençat una solució de lleixiu concentrada, anomenada hipoclorit sòdic, al terra, portes, i recepció d’aquesta zona del Port destinada a acollir mercaderies.

Els militars s’han reunit a les nou del matí amb l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) per decidir com distribuir els 83 efectius del Prat al Port. La UME netejarà aquest dissabte la Terminal 2 de l’Aeroport del Prat.

L’exèrcit té desplegats 2.622 efectius a 52 ciutats de l’Estat. El batalló que actua a Catalunya, procedent del quarter de Saragossa, ha estat prèviament a Saragossa, Terol i Miranda d’Ebre. També han anat a Guipúscoa instruint personal de l’exèrcit de terra.

La Unitat Militar d’Emergències destinada a Catalunya serà l’encarregada també d’habilitar els 150 primers llits a Fira de Barcelona, qui ha pactat aquest divendres amb l’Ajuntament de Barcelona cedir el pavelló número 7 Victòria Eugènia per acollir col·lectius vulnerable
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-3-2020)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: