L’EXÈRCIT FA MARXA ENRERE: NO ENVIARÀ UN MILER DE MILITARS AL PALLARS

El Ministeri de Defensa espanyol ha fet marxa enrere i finalment enviarà a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo 900 dels prop de 1.200 aspirants a militar que estava previst que anessin a Talarn (Pallars Jussà). Segons que ha avançat Pallars Digital i ha confirmat l’ACN, Talarn ha rebut l’ordre de reallotjar 900 militars i finalment seran 280 els aspirants que es desplaçaran i s’allotjaran a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, que té una capacitat per a 300 persones.

Fins ahir era previst que els 1.200 militars es desplacessin al Pallars Jussà per examinar-se. D’aquests, 300 s’havien d’allotjar a l’acadèmia i la resta (900) en establiments turístics.

Les seccions pallareses de l’ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República van mostrar la seva preocupació i desacord per l’arribada dels aspirants a militars des de diversos indrets de l’estat espanyol. En una carta enviada a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i al PROCICAT de la Pobla i Tremp van considerar ‘irresponsable’ aquesta mobilitat massiva.

Les entitats del Pallars Jussà continuen lluitant perquè l’exèrcit espanyol tanqui l’acadèmia militar de Talarn, una reivindicació que fa temps que defensen per a desmilitaritzar la comarca.
Informa:VILAWEB.CAT (2-8-2020)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: