L’EXÈRCIT PERMET A ORTEGA SMITH DISPARAR EN LES SEVES INSTAL·LACIONS

L’exèrcit espanyol permet a Ortega Smith de disparar en les seves instal·lacions i filmar-ho
El secretari general de Vox dispara onze vegades amb un fusell d’assalt de l’exèrcit espanyol en una base a Múrcia i simula haver matat un membre l’EI

Javier Ortega Smith, secretari general de Vox, ha estat filmat disparant en una base de l’exèrcit espanyol a Múrcia. Un vídeo que publica del diari El País, del 29 de gener, mostra com dispara onze vegades amb un fusell d’assalt de l’exèrcit espanyol a la base de la Brigada Paracaigudista a Javalí Nuevo. Mentrestant, diversos militars hi són presents i li permeten de filmar-ho, segons que es pot veure. Al vídeo es pot sentir que Ortega Smith comenta, després d’haver disparat: ‘Aquest és un fill de puta de Daesh que s’havia de matar.’ Seguidament es fa una fotografia amb els forats de bala que ha deixat al cap de la figura simulada.

L’Àvia Maria👊
@AviaMaria_
Después los terroristas somos nosotros pq tenemos Mistol en casa.

Segons que explica El País, el diputat de Vox realitza un curs de defensa nacional que organitza l’Escola Superior de les Forces Armades (ESFAS) i que té l’objectiu d’explicar a responsables civils conceptes bàsics de la política de seguretat i defensa.

El vídeo ha causat molta indignació a la xarxa. Entre les figures que hi han reaccionat hi ha el diputat d’EH Bildu Jon Inarritu. Segons ell, que alguns diputats facin aquest curs entra dins la normalitat, però no pas l’ús d’armes. La diputada de JxCat Míriam Nogueras ha avisat que en demanaran explicacions al ministeri de Defensa espanyol.
Informa.vilaweb.CAT 82-2-2020)

955 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: