L’ÈXIT PREVIST PER LA MANIFESTACIÓ DE LA DIADA OBLIGA A CANVIAR L’ESCENARI DE L’ACTE POLÍTIC

Amb motiu de l’increment d’assistència prevista i la necessitat de garantir la mobilitat per a multituds, l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit moure l’escenari de la Diada fora del parc de la Ciutadella, on s’havia de celebrar inicialment. La previsió d’èxit, segons ha informat l’ANC a aquest diari, s’ha fet a partir de tres criteris: la venda de samarretes per a la manifestació, la inscripció de voluntaris per l’acte i l’activació de les assemblees territorials. Aquesta decisió, informa l’entitat, s’ha pres d’acord amb els departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat. Segons fonts del Govern consultades per l’ACN el Procicat havia demanat la modificació per motius de seguretat.

L’Assemblea Nacional Catalana ha decidit, per tant, traslladar l’escenari de l’acte polític de l’11 de Setembre davant de l’estació de França per tal de poder garantir la seguretat de tots els participants. Davant l’increment de l’assistència prevista, l’entitat ha decidit “per responsabilitat” que l’acte polític final tingui lloc fora de la Ciutadella per garantir la seguretat i la mobilitat. A més, expliquen, l’amplada de les portes d’accés dificultarien una entrada ordenada.

Tanmateix, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es comprometen a mantenir obert el parc de la Ciutadella per tothom qui vulgui acabar-hi la manifestació. Això vol dir que es manté el recorregut previst i que la manifestació serà en moviment. La mobilització començarà a Urquinaona a les 17.14 h, baixarà per Via Laietana, girarà pel passeig d’Isabel II i continuarà per l’avinguda Marquès de l’Argentera fins l’estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es farà l’acte polític.

La manifestació de l’11 de Setembre organitzada per l’ANC vol “tornar a situar la independència al centre del debat polític” i “empènyer els partits i institucions a fer-la efectiva”.
Informa:ELMON.CAT (2-IX-2021)

253 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: