L’EXJUGADOR DEL BAR√áA ARCHIBALD DEFENSA QUE “CATALUNYA” S’ESCRIU AMB NY

Steve Archibald, jugador del Bar√ßa entre el 1984 i el 1988 i de l’Espanyol el 1990, ha viscut aquest dissabte la intransig√®ncia idiom√†tica i ideol√≤gica d’algunes persones del Twitter. I √©s que l’exjugador escoc√®s, que despr√©s de penjar les botes el 1996 va decidir viure amb la seva fam√≠lia a Barcelona, ha respost al tuit d’un amic novaiorqu√®s que li preguntava si havia nevat a la seva ciutat. “Encara no, per tot Catalunya, per√≤ aqu√≠ a la ciutat de Barcelona no”, ha escrit Archibald en angl√®s.

Ha estat llavors quan, sense massa sentit, un usuari li ha respost, tamb√© en angl√®s: “Catalu√Ďa, de res”. Lluny de fugir del debat, Archibald li ha respost amb contund√®ncia. “CatalunYa en catal√†, company, no l’hi diguis a la teva √†via … i ja saps la resta. De res”.

La defensa que ha fet de Catalunya i del catal√† Steve Archibald no ha tardat a fer-se viral al Twitter, on molts usuaris li han agra√Įt la seva valentia en uns temps en qu√® algunes persones famoses eviten la confrontaci√≥ per no ser assenyalades amb el dit. “Gracias Steve! Tu ets el millor”, li ha escrit un usuari.
Archibald, un declarat independentista

Steve Archibald, l’√ļltim jugador escoc√®s que va vestir la samarreta del Bar√ßa, mai ha amagat que desitja la independ√®ncia d’Esc√≤cia, el seu pa√≠s natal, i la de Catalunya, el seu pa√≠s de resid√®ncia. “No tinc cap dubte que Esc√≤cia experimentaria un gran creixement si assol√≠s la independ√®ncia”, va escriure els dies previs al refer√®ndum d’independ√®ncia d’Esc√≤cia. “Ho he dit moltes vegades: per qu√® has de deixar que un altre porti el teu negoci?”, va afegir.

Archibald, com tamb√© succeeix amb la majoria d’independentistes catalans respecte als espanyols, tamb√© va llan√ßar missatges conciliadors amb els brit√†nics. “Nom√©s tinc amistat cap al poble angl√®s. Tinc un munt d’amics anglesos i he treballat molts anys a Anglaterra i ho vaig gaudir molt”. “Per√≤ Esc√≤cia necessita prendre el control del seu dest√≠”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-1-2021)

208 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: