L’EXJUGADOR DEL BARÇA ARCHIBALD DEFENSA QUE “CATALUNYA” S’ESCRIU AMB NY

Steve Archibald, jugador del Barça entre el 1984 i el 1988 i de l’Espanyol el 1990, ha viscut aquest dissabte la intransigència idiomàtica i ideològica d’algunes persones del Twitter. I és que l’exjugador escocès, que després de penjar les botes el 1996 va decidir viure amb la seva família a Barcelona, ha respost al tuit d’un amic novaiorquès que li preguntava si havia nevat a la seva ciutat. “Encara no, per tot Catalunya, però aquí a la ciutat de Barcelona no”, ha escrit Archibald en anglès.

Ha estat llavors quan, sense massa sentit, un usuari li ha respost, també en anglès: “CataluÑa, de res”. Lluny de fugir del debat, Archibald li ha respost amb contundència. “CatalunYa en català, company, no l’hi diguis a la teva àvia … i ja saps la resta. De res”.

La defensa que ha fet de Catalunya i del català Steve Archibald no ha tardat a fer-se viral al Twitter, on molts usuaris li han agraït la seva valentia en uns temps en què algunes persones famoses eviten la confrontació per no ser assenyalades amb el dit. “Gracias Steve! Tu ets el millor”, li ha escrit un usuari.
Archibald, un declarat independentista

Steve Archibald, l’últim jugador escocès que va vestir la samarreta del Barça, mai ha amagat que desitja la independència d’Escòcia, el seu país natal, i la de Catalunya, el seu país de residència. “No tinc cap dubte que Escòcia experimentaria un gran creixement si assolís la independència”, va escriure els dies previs al referèndum d’independència d’Escòcia. “Ho he dit moltes vegades: per què has de deixar que un altre porti el teu negoci?”, va afegir.

Archibald, com també succeeix amb la majoria d’independentistes catalans respecte als espanyols, també va llançar missatges conciliadors amb els britànics. “Només tinc amistat cap al poble anglès. Tinc un munt d’amics anglesos i he treballat molts anys a Anglaterra i ho vaig gaudir molt”. “Però Escòcia necessita prendre el control del seu destí”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-1-2021)

316 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: