L’EXJUGADOR DEL BARÇA ARCHIBALD DEFENSA QUE “CATALUNYA” S’ESCRIU AMB NY

Steve Archibald, jugador del Barça entre el 1984 i el 1988 i de l’Espanyol el 1990, ha viscut aquest dissabte la intransigència idiomĂ tica i ideològica d’algunes persones del Twitter. I ĂŠs que l’exjugador escocès, que desprĂŠs de penjar les botes el 1996 va decidir viure amb la seva famĂ­lia a Barcelona, ha respost al tuit d’un amic novaiorquès que li preguntava si havia nevat a la seva ciutat. “Encara no, per tot Catalunya, però aquĂ­ a la ciutat de Barcelona no”, ha escrit Archibald en anglès.

Ha estat llavors quan, sense massa sentit, un usuari li ha respost, tambĂŠ en anglès: “CataluÑa, de res”. Lluny de fugir del debat, Archibald li ha respost amb contundència. “CatalunYa en catalĂ , company, no l’hi diguis a la teva Ă via … i ja saps la resta. De res”.

La defensa que ha fet de Catalunya i del catalĂ  Steve Archibald no ha tardat a fer-se viral al Twitter, on molts usuaris li han agraĂŻt la seva valentia en uns temps en què algunes persones famoses eviten la confrontaciĂł per no ser assenyalades amb el dit. “Gracias Steve! Tu ets el millor”, li ha escrit un usuari.
Archibald, un declarat independentista

Steve Archibald, l’Ăşltim jugador escocès que va vestir la samarreta del Barça, mai ha amagat que desitja la independència d’Escòcia, el seu paĂ­s natal, i la de Catalunya, el seu paĂ­s de residència. “No tinc cap dubte que Escòcia experimentaria un gran creixement si assolĂ­s la independència”, va escriure els dies previs al referèndum d’independència d’Escòcia. “Ho he dit moltes vegades: per què has de deixar que un altre porti el teu negoci?”, va afegir.

Archibald, com tambĂŠ succeeix amb la majoria d’independentistes catalans respecte als espanyols, tambĂŠ va llançar missatges conciliadors amb els britĂ nics. “NomĂŠs tinc amistat cap al poble anglès. Tinc un munt d’amics anglesos i he treballat molts anys a Anglaterra i ho vaig gaudir molt”. “Però Escòcia necessita prendre el control del seu destĂ­”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-1-2021)

248 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: