L’EXPRESIDENT CROAT FA UN COMITÈ DE SUPORT ALS LÍDERS CATALANS EMPRESONATS

L’expresident de Croàcia Stjepan Mesic impulsarà un comitè de personalitats polítiques i socials per donar suport als líders independentistes empresonats i condemnats per l’1-O. Segons ha explicat el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, després de reunir-se aquest divendres a Zagreb amb Mesic i altres dirigents rellevants de Croàcia, un dels objectius del comitè serà posar-se en contacte amb tots els polítics a la presó per “poder donar-los personalment el seu suport”.

En declaracions a l’ACN, Bosch ha dit que Mesic “no entenia com des dels poders de l’Estat s’optava per enviar gent a la presó, suspendre un govern o reprimir policialment”, ja que “aquests mecanismes només empitjoren les coses”. El que va ser l’últim màxim representant de Iugoslàvia i president de Croàcia entre el 2000 i el 2010 ha subratllat que és “partidari del diàleg” i ha recordat que ell va ser presoner polític.

En l’inici del seu viatge oficial a Croàcia i Eslovènia, el conseller Bosch s’ha reunit amb diferents personalitats polítiques i socials croates per remarcar la necessitat que l’estat espanyol s’assegui a la taula del diàleg per tal de desbloquejar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Les trobades i actes seguiran demà dissabte a la capital d’Eslovènia, Ljubljana.

La iniciativa croata que liderarà Mesic es vol inspirar en el comitè eslovè per donar suport als presos independentistes, que es va formalitzar a l’octubre.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (15-11-2019)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: