L’EXPRESIDENT DE CROÀCIA A SÁNCHEZ: CONTRA LES ” CONDEMNES DRACONIANES” ALS PRESOS

L’ex-president de Croàcia, Stjepan Mesic, ha advertit en una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, la seva ‘preocupació genuïna’ per les ‘condemnes draconianes’ contra els dirigents líders independentistes catalans. A la missiva, que ha avançat TV3, Mesic assegura que el referèndum de l’1-O ‘no era legal a Espanya’, però que els independentistes ‘només van expressar la seva opinió’.

Així mateix, assegura que en molts països la seva condemna es pot interpretar com un càstig per defensar una opinió política. Mesic, que va ser president de Croàcia entre el 2000 i el 2010, diu que malgrat que és reticent a interferir en afers interns creu que la situació catalana pot tenir repercussions.

‘La causa, però també la raó d’aquesta carta és la meva preocupació genuïna sobre les possibles repercussions de deteriorar encara més les relacions entre Madrid i Barcelona, ja que podria tenir un impacte negatiu no només en la immensa majoria dels ciutadans espanyols, sinó també en el posicionament internacional del vostre país’, afirma Mesic a la carta dirigida a Sánchez.

Mesic va anunciar al novembre que impulsarà un comitè de personalitats polítiques i socials per donar suport als presos polítics catalans. L’ex-president croat es va reunir el mes passat amb el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch.

Mesic sempre ha afirmat que és partidari del diàleg entre Catalunya i Espanya. A Iugoslàvia, va ser presoner polític. ‘Crec fermament que ningú hauria de ser empresonat pels seus punts de vista i aquest és el dret fonamental de qualsevol ciutadà europeu’, va destacar l’ex-president croat en declaracions a l’ACN a Croàcia el novembre.

Informa:ELMON.CAT (27-12-2019)

214 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: