LLIGAR, CARDAR I BUSCAR L’AMOR EN CATALÀ: CENTENARS DE JOVES PARTICIPEN EN LA PRIMERA TROBADA PRESENCIAL DE TINDERCAT A SANT CUGAT

Centenars de joves van tenir divendres l’oportunitat de desfer-se de les limitacions que tĂ© lligar a travĂ©s de pantalles i desvirtualitzar-se en assistir a la primera trobada presencial de TinderCat, batejada com a TinderCat: OperaciĂł Sant Jordi. TinderCat Ă©s una iniciativa creada per Gerard Querol, un tiktoker catalĂ , conegut a les xarxes com a Gerry, Carla Junyent i Ramon Pera, que han creat a Twitter Spaces un espai per lligar en catalĂ . De moment, ja tenen mĂ©s de 9.700 seguidors a Twitter.

L’acte, amb l’eslĂČgan Rosa, llibre i clau, es va celebrar durant la tarda i la nit del divendres passat, vigĂ­lia de Sant Jordi, al Parc Ramon Barnils, de Sant Cugat del VallĂšs i va comptar amb l’assistĂšncia d’uns 300 joves que van venir d’arreu de Catalunya a buscar l’amor en catalĂ . I Ă©s que una particularitat que va tenir tant l’acte com l’espai de Twitter respecte d’altres plataformes i altres contextos on es busca parella Ă©s que tothom parlava en catalĂ .

L’esdeveniment va començar a les sis amb l’obertura d’unes barres de bar que van anar tenint mĂ©s i mĂ©s feina a mesura que avançava la nit. Una mica mĂ©s tard l’ambient es va anar omplint d’amor, en aquest cas cap al Barça femenĂ­, ja que va començar el partit de les semifinals de Champions, que va ser retransmĂšs en una pantalla gegant amb l’acompanyament de la mĂșsica de DJ PD Zitas.

Amb el Parc Ramon Barnils cada vegada mĂ©s ple, era l’hora que comencĂ©s a sorgir l’amor sobre l’escenari, amb la mediaciĂł de “la fĂ brica de l’amor”. L’Ariadna i l’Estela van ser les protagonistes d’aquesta dinĂ mica, ja que van pujar a l’escenari disposades a tenir una cita a cegues amb quatre pretendents per, al final, triar-ne un. Els afortunats van ser, per una banda, la Regina, que va aconseguir, amb molt suport del pĂșblic, l’oportunitat de tenir una cita amb l’Ariadna, i per una altra, en Pau, que va sortir triomfant entre els pretendents de l’Estela.

Tot i la clara temĂ tica amorosa de l’acte, un dels missatges que volien deixar clar els organitzadors Ă©s que no cal buscar l’amor romĂ ntic per ser feliç i que amb les roses de Sant Jordi que et regali la teva famĂ­lia o amics ja n’hi ha prou. És per aixĂČ que no totes les dinĂ miques van estar relacionades amb la cerca d’una parella. Uns voluntaris, per exemple, van jugar a Casar, matar i cardar amb personatges catalans molt coneguts com les cantants Bad Gyal i RosalĂ­a, l’actor Carlos Cuevas i el meteorĂČleg TomĂ s Molina. Un joc on, entre tres persones has d’escollir amb quina et casaries, amb quina cardaries i a quina mataries.

TambĂ© en aquesta lĂ­nia de xafarderia, perĂČ no necessĂ riament orientada a trobar parella, es van llegir algunes confessions que el pĂșblic havia escrit durant la vetllada. Es va veure mĂ©s d’un cas de persones que van aprofitar les confessions per revelar davant de tot el pĂșblic, que s’ho mirava encuriosit, l’enamorament cap a algun dels seus amics.

Per acabar d’animar la festa abans de les actuacions musicals, van pujar a l’escenari, per una banda, Carles Tamayo, youtuber i periodista, Gemmeta la divina, tiktoker i Dave Zulueta, cantant i poeta i per una altra, Miki NĂșñez i la seva parella Sara Roy, cantants tots dos. Aquests Ășltims, batejats pels organitzadors com “la parella de l’any”, van jugar a Qui Ă©s mĂ©s probable que per comprovar si realment sĂłn tan bona parella com semblen, una prova que van superar amb nota, ja que van coincidir en la gran majoria de les preguntes.

Un cop acabat aquest acte, era el torn de buscar l’amor de la gent del pĂșblic, que van poder gaudir de l’actuaciĂł del grup musical Pernil Salat i, mĂ©s tard, de la mĂșsica de DJ PD Zitas.

L’esdeveniment, tot i ser la primera vegada que es feia, va tenir un gran Ăšxit que s’ha vist reflectit en les valoracions que els assistents han fet a Twitter. Un exemple Ă©s l’Adriana Arroyo, que declara: “Hem arribat tard perĂČ ha estat massa bĂ©, s’ha de repetir 100%” o l’Arnau Llambrich, que diu que el TinderCat presencial va ser “absolutament brutal i una demostraciĂł del talent i la iniciativa juvenil del nostre paĂ­s”. “GrĂ cies i seguiu!!!”, afegeix. Els organitzadors ja planegen fer una altra trobada presencial a l’estiu.
Informa:DIARIDELALLENGUA (25-4-2022)

157 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: