L’IMAN DE RIPOLL, CONFIDENT DEL CNI FINS EL DIA DE L’ATEMPTAT DE BARCELONA

El CNI tenia l’imam de Ripoll com a confident fins als atemptats i coneixia les activitats de la c√®l¬∑lula, segons el diari¬†P√ļblico. El mitj√† aporta un correu electr√≤nic on hi hauria comunicacions dos mesos abans del 17-A, i assegura tamb√© que no va ser fins al mat√≠ seg√ľent de la massacre quan es va esborrar del registre central de fonts del CNI la fitxa de Abdelbaki es Satty. Tamb√© mostra un informe on s’explica un viatge per comprar un vehicle de segona m√† a finals del 2016. Segons¬†P√ļblico, aix√≤ demostra que els serveis secrets seguien els moviments dels membres de la c√®l¬∑lula.
El mitj√† mostra el correu “adamperez27177@gmail.com”, que seria el que utilitzarien l’imam i el CNI per comunicar-se, a trav√©s de la t√®cnica de la ‘b√ļstia morta’. Els correus no s’envien, sin√≥ que es deixen com a esborrany. Per llegir-los cal entrar al correu amb les claus corresponents. El fet de no enviar res fa que la comunicaci√≥ no deixi rastre.

Segons explica¬†P√ļblico, la contrasenya del correu es va trobar en un paper manuscrit trobat entre les restes del xalet d’Alcanar i era PEREJUAN18. Hi havia dos missatges a la carpeta d’esborranys i l’√ļltima modificaci√≥ de la configuraci√≥ del compte √©s de mar√ß del 2017. El primer missatge √©s del 24 de maig del 2017 i diu: “Veig que has pogut entrar, nom√©s has de deixar escrit un missatge com aquest com a esborrany i jo el llegir√©. Ja pots comen√ßar a escriure coses. Gr√†cies amic”. El diari conclou que aquest missatge semblaria de l’agent del CNI que controla Es Satty i que aquest correu l’hauria creat ell per comunicar-se amb l’imam de Ripoll.

El segon esborrany √©s del 19 de juny del 2017, uns dies m√©s tard i apunta: “No tens res per escriure’m o √©s que no pots fer-ho. Avui √©s dilluns 19 de juny”.¬†Tot aix√≤ succeeix mentre els membres de la c√®l¬∑lula fabriquen els explosius a Alcanar, extrem que confirma el testimoni de l’√ļnic supervivent de la deflagraci√≥.

EL CNI coneixia l’activitat de la c√®l¬∑lula de Ripoll

D’altra banda, el mitj√† mostra un informe on es fa seguiment dels moviments dels membres de la c√®l¬∑lula abans dels atemptats, al desembre del 2016, i assegura que el CNI coneixia la seva activitat de forma pr√®via. Els serveis secrets, continua, coneixien els seus itineraris i mitjans de despla√ßament i sabien amb anterioritat els seus plans.

Entre els documents que mostra¬†P√ļblico¬†hi ha un informe on explica que l’objectiu d’un viatge en concret era que Mohamed Hichamy compr√©s a Friburg, a Alemanya, un cotxe de segona m√†, “fet que finalment no es va produir”.

Segons el diari, el CNI sabia el que els terroristes pretenien fer perqu√® estava escoltant el que parlaven entre ells. “En no comprar l’autom√≤bil, es veuen obligats a buscar un mitj√† de transport per a la tornada. Aix√≠, Mohamed Hichamy va contactar amb Younes Abouyaaqoub i li va sol¬∑licitar que els reserv√©s un vol de tornada”, apunta aquest mateix informe.

Un altre dels apunts del document subratlla: “En aquest trasllat utilitzen el vehicle utilitzat per a l’atemptat de cambrils, el titular del qual √©s Mohamed Aalla, per√≤ utilitzat amb freq√ľ√®ncia per diversos membres de la c√®l¬∑lula per als seus despla√ßaments entre Ripoll i Alcanar”. Aix√≤ permet concloure que el servei secret coneixia el continus tr√†nsits per carretera entre Ripoll i Alcanar, i de fet assegura que seguia vigilant i controlant els terroristes fins al mateix dia de l’atemptat.

La Fiscalia ho nega tot

La presumpta relaci√≥ entre l’imam de Ripoll i el CNI va sobrevolar el cas des de pocs dies despr√©s de l’atemptat. Aix√≤ no obstant, el dia 9 d’agost de l’any passat¬†la Fiscalia de l’Audi√®ncia Nacional -on es jutgen els casos de terrorisme- va negar categ√≤ricament que el cervell de la massacre del 17-A fos confident dels serveis d’intel¬∑lig√®ncia espanyols.¬†Va admetre, aix√≤ s√≠, que un agent del CNI va visitar Es Satty quan era a la pres√≥ de Castell√≥, per√≤ no va ser per motius relacionats amb el terrorisme.

Al novembre del 2017, diversos mitjans -entre ells¬†El Peri√≥dico¬†i¬†El Pa√≠s– van apuntar aquests contactes.¬†El Pa√≠s¬†va anar m√©s enll√† i va assegurar que era confident dels serveis secrets espanyols, tot i que es desconeixia si havia rebut diners a canvi. Aquestes informacions period√≠stiques apuntaven que, segons reconeixia el mateix CNI, els contactes formaven part del protocol establert amb els convictes que han mantingut relacions amb jihadistes. Una versi√≥ que ara la Fiscalia de l’Audi√®ncia Nacional contradiu. 

Informa:NACIODIGITAL.CAT (16-7-2019)

434 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: