L’IMPACTE MILIONARI QUE POT TENIR A GIRONA EL DOBLE ASCENS DE FUTBOL I BÀSQUET: 40 MILIONS

L’impacte milionari que pot tenir a Girona el doble ascens històric de futbol i bàsquet.
Es calcula que tenir quatre equips a l’elit de l’esport pot repercutir en 40 milions d’euros a la ciutat.
(PAULA NÚÑEZ )
A partir de la pròxima temporada, el nom del Girona ressonarà per partida doble. Seguidors, equips tècnics i mitjans de comunicació visitaran la ciutat, i s’espera que això tingui un impacte social i econòmic més enllà de l’esportiu.

Un estudi de la Cambra de Comerç de Girona va xifrar en més de 22 milions d’euros l’impacte econòmic de l’ascens de l’equip de futbol a la Primera Divisió. Ara, aquest impacte arribaria als 25 milions, en part per l’efecte de les xarxes socials i els mitjans de comunicació, que posen el bàsquet i el futbol gironí en el mapa esportiu europeu. Si, a més, s’hi suma la repercussió del bàsquet masculí i els altres dos equips que ja estaven a l’elit, l’Uni Girona femení i l’hoquei, l’impacte econòmic s’enfilaria fins als 40 milions d’euros.

Eduard Torrent, gerent de la Cambra de Comerç de Girona, assegura que la ciutat disposa de les infraestructures necessàries perquè encara més gent conegui i visiti la ciutat. La seva alcaldessa, Marta Madrenas, admet que el bàsquet i el futbol són dos “esports massius”, que suposaran que la ciutat es conegui “arreu del món”.

Segons la cambra, l’embranzida gironina beneficiarà diferents sectors econòmics de tota la demarcació. S’espera que l’impacte directe es concentri en el sector serveis, com ara el comerç, hotels, restaurants i transports, però també en indústries vinculades a l’activitat esportiva.
La plaça del Vi de Girona durant la celebració del doble ascens (ACN/Marina López)

L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona reconeix que s’ha encomanat de l’alegria de la ciutat després d’una nit històrica, però el seu president, Josep Carreras, es mostra prudent pel que fa a la seva repercussió econòmica, tenint en compte els estralls que ha fet la pandèmia en els últims mesos, i la pujada de preus que ha representat la guerra d’Ucraïna.

Per Carreras és clar: “És un baló d’oxigen a nivell anímic, sí, però a nivell econòmic ni molt menys; el menyspreu que hem rebut per part de l’administració queda aquí.”
Informa:ESPORT3.CAT

41 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: