L’INDEPENDENTISME DEMANA UNA ” RESPOSTA MASSIVA” A LA SENTÈNCIA

Els partits i les entitats independentistes han fet una crida aquest dimarts a la ciutadania a donar “una resposta massiva” des dels carrers quan es doni a conèixer la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Ho han fet en un acte des dels Jardins de la Sedeta de Barcelona coincidint amb el segon aniversari del referèndum.

El periodista Martí Anglada, la historiadora Anna Sallés i l’exdiputat de la CUP David Fernández han sigut els encarregats de llegir una declaració en la que han apostat per respondre al veredicte judicial a través de “la lluita no violenta i la desobediència civil i pacífica”.

“La sentència condemnatòria als líders polítics i socials del país suposarà el major atac als nostres drets fonamentals. I per tant, avui fem una crida al conjunt de la ciutadania a respondre de manera massiva des de la lluita no-violenta i la desobediència civil”, han resumit els oradors.

La declaració també ha demanat teixir un treball conjunt d’entitats i partits perquè la resposta al veredicte judicial sigui el més “plural i transversal” possible. Han argumentat que les mobilitzacions han de servir per anticipar “la voluntat de tornar a exercir tots aquells drets que han sigut vulnerats”, entre els que han citat el de participació política.
No hi han participats els Comuns, que han dit que van rebre tard la invitació.
Informa:ARA.CAT (1-10-2019)

319 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: