L’INDEPENDENTISME DEMANA UNA ” RESPOSTA MASSIVA” A LA SENT√ąNCIA

Els partits i les entitats independentistes han fet una crida aquest dimarts a la ciutadania a donar “una resposta massiva” des dels carrers quan es doni a con√®ixer la sent√®ncia del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Ho han fet en un acte des dels Jardins de la Sedeta de Barcelona coincidint amb el segon aniversari del refer√®ndum.

El periodista Mart√≠ Anglada, la historiadora Anna Sall√©s i l’exdiputat de la CUP David Fern√°ndez han sigut els encarregats de llegir una declaraci√≥ en la que han apostat per respondre al veredicte judicial a trav√©s de “la lluita no violenta i la desobedi√®ncia civil i pac√≠fica”.

“La sent√®ncia condemnat√≤ria als l√≠ders pol√≠tics i socials del pa√≠s suposar√† el major atac als nostres drets fonamentals. I per tant, avui fem una crida al conjunt de la ciutadania a respondre de manera massiva des de la lluita no-violenta i la desobedi√®ncia civil”, han resumit els oradors.

La declaraci√≥ tamb√© ha demanat teixir un treball conjunt d’entitats i partits perqu√® la resposta al veredicte judicial sigui el m√©s “plural i transversal” possible. Han argumentat que les mobilitzacions han de servir per anticipar “la voluntat de tornar a exercir tots aquells drets que han sigut vulnerats”, entre els que han citat el de participaci√≥ pol√≠tica.
No hi han participats els Comuns, que han dit que van rebre tard la invitació.
Informa:ARA.CAT (1-10-2019)

212 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: