L’INDEPENDENTISME DEMANA UNA ” RESPOSTA MASSIVA” A LA SENTÈNCIA

Els partits i les entitats independentistes han fet una crida aquest dimarts a la ciutadania a donar “una resposta massiva” des dels carrers quan es doni a conèixer la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Ho han fet en un acte des dels Jardins de la Sedeta de Barcelona coincidint amb el segon aniversari del referèndum.

El periodista MartĂ­ Anglada, la historiadora Anna SallĂŠs i l’exdiputat de la CUP David FernĂĄndez han sigut els encarregats de llegir una declaraciĂł en la que han apostat per respondre al veredicte judicial a travĂŠs de “la lluita no violenta i la desobediència civil i pacĂ­fica”.

“La sentència condemnatòria als lĂ­ders polĂ­tics i socials del paĂ­s suposarĂ  el major atac als nostres drets fonamentals. I per tant, avui fem una crida al conjunt de la ciutadania a respondre de manera massiva des de la lluita no-violenta i la desobediència civil”, han resumit els oradors.

La declaraciĂł tambĂŠ ha demanat teixir un treball conjunt d’entitats i partits perquè la resposta al veredicte judicial sigui el mĂŠs “plural i transversal” possible. Han argumentat que les mobilitzacions han de servir per anticipar “la voluntat de tornar a exercir tots aquells drets que han sigut vulnerats”, entre els que han citat el de participaciĂł polĂ­tica.
No hi han participats els Comuns, que han dit que van rebre tard la invitaciĂł.
Informa:ARA.CAT (1-10-2019)

254 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: