L’INDEPENDENTISME DU LA PROTESTA A LES PORTES DE L’EUROCAMBRA

Ni Carles Puigdemont, ni Oriol Junqueras ni tampoc Toni Com√≠n podran ocupar els seus escons a l’Eurocambra aquest dimarts, dia de constituci√≥ del nou hemicicle sorgit a les urnes del passat mes de maig. No ho podr√°n fer malgrat haver sortit escollits per m√©s de dos milions de vots. S√≠ que hi seran, per√≤, moltes de les seves veus. Milers d’independentistes han viatjat fins a Estrasburg per manifestar-se durant la celebraci√≥ del ple i mostrar el seu desacord amb la decisi√≥.

La mobilitzaci√≥, organitzada pel Consell per la Rep√ļblica, tamb√© t√© com a objectiu denunciat la situaci√≥ dels presos pol√≠tics i instar l’Estat espanyol a complir la resoluci√≥ del Grup de Treball de Detencions Arbitr√†ries de l’ONU i alliberar-los.

La concentraci√≥ est√† convocada a les nou del mat√≠ davant el Parlament Europeu, concretament al pont Josep Bech cantonada amb Rue Lucien Febvre. Entre aquesta hora i les deu del mat√≠, hora d’inici del ple, ser√† quan els nous eurodiputats accediran a la cambra, per aix√≤ els convocants demanen que s’hi sigui ben d’hora. L’acte central, amb els parlaments de les diferents entitats i la lectura de manifestos, no ser√† fins les 12 del migdia.

80 autobusos i tres vols xàrter

Fins a Estrasburg, s’hi han despla√ßat una vuitantena d’autocars i tres vols x√†rter ‚Äďdos han sortit des de Barcelona i un altre des de Lleida‚Äď, segons l’√ļltim recompte de l’ANC, a m√©s d’un nombre indeterminat de vehicles i avions per compte propi. Tot plegat podria suposar m√©s de 6.000 persones, amb els c√†lculs del Consell per la Rep√ļblica fets p√ļblics el passat dissabte.

Diversos manifestants entrevistats per El Nacional en una √†rea de servei prop de Li√≥, cam√≠ cap a Estrasburg, coincidien en afirmar que no tenien clar si les manifestacions serveixen pel prop√≤sit pel que s’anuncien ‚Äďen aquest cas pressionar l’Eurocambra‚Äď, per√≤ defensen que √©s una manera de demostrar a Madrid que l’independentisme no √©s un “sufl√©” i per tal d’anar animant el moviment i evitar que s'”empetiteixi” malgrat la repressi√≥ i les dificultats.

Gran part d’ells s√≥n habituals en les manifestacions i, a m√©s d’assistir a la gran majoria de les que es fan a la capital catalana, tamb√© es van despla√ßar l’any 2017 a Brussel¬∑les i el passat mes de mar√ß a Madrid. I √©s que aquesta √©s la tercera gran manifestaci√≥ que organitza el moviment fora del territori catal√†.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2019)

287 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: