L’INDEPENDENTISME DU LA PROTESTA A LES PORTES DE L’EUROCAMBRA

Ni Carles Puigdemont, ni Oriol Junqueras ni tampoc Toni Comín podran ocupar els seus escons a l’Eurocambra aquest dimarts, dia de constitució del nou hemicicle sorgit a les urnes del passat mes de maig. No ho podrán fer malgrat haver sortit escollits per més de dos milions de vots. Sí que hi seran, però, moltes de les seves veus. Milers d’independentistes han viatjat fins a Estrasburg per manifestar-se durant la celebració del ple i mostrar el seu desacord amb la decisió.

La mobilització, organitzada pel Consell per la República, també té com a objectiu denunciat la situació dels presos polítics i instar l’Estat espanyol a complir la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU i alliberar-los.

La concentració està convocada a les nou del matí davant el Parlament Europeu, concretament al pont Josep Bech cantonada amb Rue Lucien Febvre. Entre aquesta hora i les deu del matí, hora d’inici del ple, serà quan els nous eurodiputats accediran a la cambra, per això els convocants demanen que s’hi sigui ben d’hora. L’acte central, amb els parlaments de les diferents entitats i la lectura de manifestos, no serà fins les 12 del migdia.

80 autobusos i tres vols xàrter

Fins a Estrasburg, s’hi han desplaçat una vuitantena d’autocars i tres vols xàrter –dos han sortit des de Barcelona i un altre des de Lleida–, segons l’últim recompte de l’ANC, a més d’un nombre indeterminat de vehicles i avions per compte propi. Tot plegat podria suposar més de 6.000 persones, amb els càlculs del Consell per la República fets públics el passat dissabte.

Diversos manifestants entrevistats per El Nacional en una àrea de servei prop de Lió, camí cap a Estrasburg, coincidien en afirmar que no tenien clar si les manifestacions serveixen pel propòsit pel que s’anuncien –en aquest cas pressionar l’Eurocambra–, però defensen que és una manera de demostrar a Madrid que l’independentisme no és un “suflé” i per tal d’anar animant el moviment i evitar que s'”empetiteixi” malgrat la repressió i les dificultats.

Gran part d’ells són habituals en les manifestacions i, a més d’assistir a la gran majoria de les que es fan a la capital catalana, també es van desplaçar l’any 2017 a Brussel·les i el passat mes de març a Madrid. I és que aquesta és la tercera gran manifestació que organitza el moviment fora del territori català.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2019)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: