L’INDEPENDENTISME NO PINTA NI PINTARÀ RES AL CONGRESO

(ÀSTRID BIERGE )

El pacte entre el PSOE i Ciutadans per prorrogar l’estat d’alarma és la mar de natural. I no només perquè Ciutadans, que està en perill d’extinció, necessiti sortir a alguna foto per fer veure que pinta alguna cosa. El pacte és natural, sobretot, perquè els espanyols sempre han tingut molt clar que la unitat d’Espanya és el més important del món. Ara que amb l’excusa del coronavirus el PSOE ha guanyat poder a favor de l’Estat, cal fer el que sigui per consolidar la conquesta.

El pacte demostra que ni la governabilitat d’Espanya ni res que sigui veritablement important depèn ni dependrà mai de cap partit independentista. Si Esquerra no hagués regalat la investidura a Pedro Sánchez, no s’haurien repetit les eleccions fins a l’infinit. Si tots els partits independentistes haguessin decidit votar en contra de la investidura de Sánchez, el que hauria passat és que Ciutadans, el PP o fins i tot Vox s’haurien avingut a pactar amb els socialistes pel bé de la sacrosanta nació espanyola.

És il·lús pensar que tenim la capacitat de bloquejar la política espanyola des del Congrés, des del pacte amb Espanya. Ni tan sols podem influir a favor dels nostres interessos. L’independentisme mai tindrà res a pelar a la cambra dels espanyols. Més enllà de l’aparença, és impossible que l’Estat ens doni res. No ens pot donar res perquè la seva prioritat és l’extermini de les nacions que el conformen -tret de l’espanyola, és clar- i per tant tota interacció o pacte fet en el marc autonòmic serà sempre, en el fons, un robatori. Va passar amb els pactes de la Transició, va passar durant l’etapa de Felipe González, va passar amb el pacte del Majestic, va passar amb l’Estatut, ha passat amb la investidura de Sánchez i passarà amb qualsevol taula de negociació que es vulgui fer en el futur.

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: