L’INDEPENDENTISME NO POT DEIXAR SOLS JOVÉ, SALVADOR I ALTRES

Si l’independentisme deixa sols Jové, Salvadó i tants altres encausats menys mediàtics convertirà en un frau les proclames de “tornar-ho a fer”.
( FERRAN CASAS )|

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó van ser dues peces clau en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. L’anomenat Estat Major en va assumir la direcció estratègica i part de la logística a la primavera del 2017, però ells i altres membres del Govern van liderar importants tasques executives i li van donar la necessària pàtina d’institucionalitat.

Ahir, eclipsats per un coronavirus que amenaça de convertir-se en el monotema, declaraven al TSJC però es van negar a fer-ho. Avui al matí Jové s’explicarà als micròfons de Catalunya Ràdio. Els van acompanyar militants i dirigents independentistes, que demanen que la Caixa de Solidaritat s’ompli per fer front a les fiances milionàries que exigeix per ells la Justícia i que s’afegeixen a totes les que ja s’han pagat, en algun cas pels mateixos “delictes”. Ni el govern espanyol ni la Justícia han estat capaces d’acreditar malversació però els demanen 4,5 milions d’euros per fer pagar, de nou, el referèndum.

Jové i Salvadó, que declaren al TSJC perquè són diputats i no ho fan al jutjat 13 com la resta de desenes d’alts càrrecs encausats, fan evident fins a quin punt la repressió ha arribat no només als màxims responsables del Govern i les entitats que van proclamar la independència sinó també a les segones files, que no són tan mediàtiques però que corren idèntic perill d’acabar entre reixes. L’independentisme no els pot deixar sols perquè seria un missatge que convertiria en un frau les proclames de tornar-ho a fer.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (11-3-2020)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: