Les candidatures de Carles Tusquets, president del¬†Banc Mediolanum, que gaudia del suport de gran part de les grans empreses catalanes, i Ramon Masi√†, advocat i economista amb una llarga traject√≤ria a la cambra, van presentar divendres un recurs d‚Äôal√ßada dirigit a la consellera d‚ÄôEmpresa i Coneixement,¬†√Ängels Chac√≥n, en el qual reclamaven que revis√©s el proc√©s electoral. Consideren que es van produir ‚Äėirregularitats‚Äô en el proc√©s electoral ‚Äďamb el vot remot telem√†tic‚Äď i a l‚Äôauditoria posterior. Tamb√© tenen presentat un recurs davant la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya (TSJC).

‚ÄėS√≥n lliures de fer les impugnacions que vulguin i, en tot cas, esperem que el jutge que ho hagi de resoldre vegi que aqu√≠ no hi ha hagut cap mena d‚Äôirregularitat perqu√® ja hi ha hagut una auditoria que ha certificat que les eleccions han estat ben fetes. Per tant, entenem que no hi ha d‚Äôhaver cap mena d‚Äôinconvenient‚Äô, deia ahir Canadell.

Ja fa més d’un mes que la candidatura Cambres: Eines de País, promoguda per l’ANC, el Centre Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat, va guanyar amb molta claredat les eleccions.

Canadell, copropietari de Petrolis Independents, serà president els primers dos anys de mandat, i l’empresària Mònica Roca, d’IsardSat, es posarà al capdavant de la institució la segona part del mandat, seguint la intenció de la candidatura de promoure una presidència paritària. Durant els primers dos anys, Roca serà vice-presidenta primera.

‚ÄėSabem que hi ha gent de pr√†cticament totes les candidatures, a excepci√≥ del senyor Tusquets, que ens votaran en favor‚Äô, diu Canadell, que espera rebre vots a favor tamb√© d‚Äôentre les catorze cadires ‚Äėde plata‚Äô designades per les grans empreses. De les seixanta vocalies, una vintena no s√≥n sotmeses a les eleccions. Catorze s√≥n reservades a grans empreses, que hi fan contribucions econ√≤miques, i sis m√©s s√≥n per a les patronals¬†Foment¬†i¬†Pimec. Dels quaranta vocals sorgits de les eleccions, Eines de Pa√≠s se‚Äôn va emportar trenta-un.

Primeres accions com a president

Sobre les mesures que vol adoptar, Canadell menciona com a prioritat la millora del finan√ßament de la cambra per equiparar-se a les de les altres regions d‚ÄôEuropa, com ara Mil√†; m√©s democratitzaci√≥ de l‚Äôens amb la correcci√≥ del cens, que no inclou moltes empreses i aut√≤noms, segons que ha explicat Canadell; i la posada en marxa d‚Äôun sistema de consultes per a demanar l‚Äôopini√≥ dels empresaris. De fet, ja va avan√ßar fa setmanes que consultarien sobre si l‚Äôempresariat seria favorable al fet que la Cambra particip√©s en la construcci√≥ de la Rep√ļblica catalana o una altra sobre la figura del rei Felipe VI.