LLACH A DOLORS BASSA: ” CREC EN LA TEVA FERMESA, PERÒ NO EN LA D’ALGUNS DIRIGENTS D’ERC “

Fa dies que la xarxa treu fum pels retrets entre independentistes. La darrera picabaralla l’ha protagonitzat el cantautor catalĂ  LluĂ­s Llach i l’exconsellera i presa polĂ­tica Dolors Bassa a Twitter, encara que sembla que finalment no s’han fet mala sang. Tot plegat ha començat amb la resposta de Llach a una entrevista d’ara fa un any a TVE, on l’exportaveu d’ERC al CongrĂŠs, Joan TardĂ , afirmava que “el govern espanyol va acceptar la taula de diĂ leg oferint els indults”. Aquestes declaracions han desencadenat el rebuig del cantautor i, tot seguit, la resposta de Bassa, que s’ha donat per al¡ludida com a ex-presa polĂ­tica, i ha negat que hagi renunciat a la independència per la seva llibertat. Tot plegat s’ha saldat amb un darrer argument de Llach, que si bĂŠ ha dit que creu “absolutament amb la fermesa de les idees” de Bassa, sospita de “les d’alguns dirigents” d’ERC.
“Si no hi haguĂŠs indults, no hi hauria taula”

En l’entrevista de l’any passat, TardĂ  detalla com va ser el pacte amb els socialistes espanyols: “És a dir, si no hi haguĂŠs hagut indults, no hi hauria hagut taula. Els indults van ser oli als coixinets, va ser un esforç que va fer el govern espanyol, i això va facilitar que hi haguĂŠs un diĂ leg. I Esquerra va fer tambĂŠ un gran esforç: va fer possible la investidura de Pedro SĂĄnchez i va aprovar els pressupostos”. Aquest retall de l’entrevista ha ressorgit recentment a Twitter, i ha provocat la reacciĂł del cantautor, que ho ha titllat d'”escandalĂłs” en una piulada, i ha opinat que “assistim a la renĂşncia pactada amb l’estat per retornar a l’autonomisme” […] a canvi de la llibertat dels seus dirigents. Va d’això?”, s’ha preguntat. Arran d’això, l’exconsellera Bassa ha lamentat les paraules de Llach, i li ha preguntat en un tuit que si “realment pensa que he renunciat a la independència per la meva llibertat?”.
“NingĂş l’ha desmentit”

Finalment, però, Llach ha rebaixat el to davant la resposta de Bassa, a qui ha dit que “estima igual” i que no dubta de la “fermesa de les seves idees” a escala individual. Amb tot, el cantautor s’ha reafirmat en l’argument que les paraules de TardĂ , a qui ha descrit com un “personatge molt conspicu d’ERC”, sĂłn veritat, i que “fins ara ningĂş [del seu partit] l’ha desmentit”. A mĂŠs a mĂŠs, Llach creu que els “fets” que s’han materialitzat en l’actualitat polĂ­tica “corroboren” el suposat tracte entre Esquerra i el SĂĄnchez pels indults. Per tot això, Llach afirma que desconfia dels “dirigents” republicans.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-VIII-2022)

95 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: