LLACH AFIRMA QUE L’ESTAT AMB EL 17-A VOLIA TREURE L’EX√ąRCIT AL CARRER I ATURAR L’1-O

El cantautor i activista Llu√≠s Llach ha afirmat que l’Estat espanyol va usar l’atemptat de la Rambla per instaurar el cinqu√® grau d’alarma terrorista per prendre el carrer amb l’ex√®rcit i, aix√≠, impedir la celebraci√≥ del refer√®ndum. El cantautor, a prop√≤sit de la declaraci√≥ de l’excomissari del Cos Nacional de Policia Jos√© Manuel Villarejo que ha dit que el CNI va deixar fer a l’imam de ripoll per donar un “ensurt” a Catalunya, ha argumentat que l’Estat el que volia era aturar i impedir el refer√®ndum d’independ√®ncia.

“Volien treure l’ex√®rcit al carrer amb el cinqu√® grau d’alarma. Aix√≠ impedien l’1 d’octubre”, ha publicat a les xarxes el cantautor Llu√≠s Llach.
per Taboola

La presidenta del Parlament, Laura Borr√†s, tamb√© ha apuntat en aquest sentit i ha acusat al govern espanyol “d’ocultar informaci√≥” sobre l’atemptat a la Rambla, el 17 d’agost de 2017, “sota la premissa del secret oficial”. Borr√†s, a prop√≤sit de les declaracions de l’excomissari del Cos Nacional de Policia Jos√© Manuel Villarejo que relaciona el CNI amb l’atemptat a Barcelona, ha assegurat que √©s “absolutament imprescindible” saber la veritat.

Borr√†s ha recordat que ja el 2010 va demanar al govern transpar√®ncia sobre el que va passar sota el lema: Volem saber la veritat. Ara, a la llum de les greus informacions de Villarejo, ha argumentat que √©s urgent que no s’oculti m√©s informaci√≥ sota la premissa del secret oficial, ja que no aporta “credibilitat, al contrari, desacredita”.
Les declaracions

L’excomissari jubilat de la Policia Nacional Jos√© Manuel Villarejo ha declarat davant l’Audi√®ncia Nacional que els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils van ser fruit d’un “error de c√†lcul” del CNI, el servei d’intel¬∑lig√®ncia espanyol: “El CNI va calcular malament les conseq√ľ√®ncies de donar un petit ensurt a Catalunya”. Una definici√≥ per uns actes terroristes que van costar la mort de 16 persones i 140 ferits.
Silenciat fins ara

Les declaracions les hem de contextualitzar en el judici pel cas T√†ndem i, d’aquesta manera, Villarejo assenyala directament F√©lix Sanz Rold√°n, que va ser el comandant del Centre Nacional d’Intel¬∑lig√®ncia espanyol l’any 2017. Si situem el context dels atemptats, era l’estiu previ a la celebraci√≥ del refer√®ndum de l’1 d’octubre i en ple auge de la societat civil cap al proc√©s d’independ√®ncia de Catalunya.

Precisament el president del tribunal que va jutjar els atemptats del 17-A, Alfonso Guevara, va dictaminar que l’excomissari Villarejo no tingu√©s cap mena de possibilitat de declarar en aquest judici, tal com reclamaven algunes de les parts. Avui, Villarejo s’ha pogut “treure l’espina”. Aix√≠ doncs, en la seva declaraci√≥ relaciona directament l’imam de Ripoll a qui acusa de treballar en conniv√®ncia amb el CNI, i que aquest hauria consentit que l’imam “fes el que trob√©s oport√ļ”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2022)

45 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: