LLACH CARREGA CONTRA EL SOPAR DEL MOBILE: “LA TAULA BUIDA ESPERA EL DIÀLEG “

El cantautor Lluís Llach no està gens content amb la fotografia del sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) que es va celebrar aquest diumenge a Barcelona. El rei Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, van compartir taula al sopar organitzat al pavelló número 7 de la Fira de Barcelona, junt amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el director general de GSMA, Mats Granryd, i el president de la Fira, Pau Relat.

“Aquí es sopa mentre la taula buida espera el diàleg”, critica Lluís Llach en un missatge al seu compte de Twitter fent referència al sopar del MWC. El també exdiputat al Parlament apel·la tots els exiliats, “o empresonats per exercir els drets fonamentals, o multats o perseguits”.

Llach explica que cada dia “s’afegeixen noves víctimes a la llista de la repressió de l’estat” i lamenta que les autoritats catalanes accedissin a sopar amb el monarca en el marc del congrés.

Pere Aragonès va evitar saludar el rei Felip VI a la seva arribada al sopar inaugural del Mobile World Congress. El president espanyol, Pedro Sánchez; la vicepresidenta Nadia Calviño, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, sí que van rebre el monarca, com també ho va fer el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. Aragonès, en canvi, hi va accedir minuts abans amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, sense esperar Felip VI.

Aquesta és la segona vegada les últimes setmanes que el rei Felip VI i el president Pere Aragonès coincideixen en acte a Barcelona. El 16 de juny ho van fer a la Reunió Anual del Cercle d’Economia on es van saludar. Aragonès hi va assistir acompanyat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després que el vicepresident, Jordi Puigneró, declinés assistir-hi. En aquesta ocasió, però, sí que ha acudit a la cita inaugural.

Felip VI i el president del govern espanyol van aprofitar per apel·lar a la “unió” durant el discurs inaugural del Mobile davant del president Pere Aragonès. Sánchez va assegurar que “la cooperació institucional i la unitat d’acció” són “el camí fèrtil per aixecar el país” i que la recuperació econòmica serà més “forta” quan hi predominin els valors de la “cohesió i la unió”.

Felip VI, per la seva banda, va fer una referència més genèrica i va dir que “cal unir forces” per assolir la recuperació “el més aviat possible”. Aragonès, en canvi, va fer un discurs més econòmic i va celebrar el retorn del congrés.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-6-2021)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: