LLACH: ” ELS INDULTS NOM√ČS PRETENEN DESACTIVAR L’INDEPENDENTISME “

El fam√≥s cantautor Llu√≠s Llach ha reaccionat als indults que segurament el govern espanyol concedir√† les pr√≤ximes setmanes als presos pol√≠tics. Llach assegura que a l’executiu espanyol nom√©s li funcionar√† concedir els indults per els seus interessos pol√≠tics, si l’independentisme catal√† tamb√© col¬∑labora.

Els indults representarien una concessi√≥ de l’estat espanyol, que es traduiria en perdonar la condemna, per√≤ seguir reconeixent l’exist√®ncia del delicte. Llach indica en aquest sentit: “Aix√≤ dels indults nom√©s els hi pot sortir b√© si els grups independentistes els ajuden a que surti b√©. Tan senzill com aix√≤”.

Per tant, alguns consideren que si els l√≠ders independentistes reconeixen que van errar i es van saltar la llei, estarien legitimant el discurs del govern espanyol, que amb els indults el que tracta √©s intentar netejar la seva imatge i baixar el sufl√© a l’independentisme.

L’activista alerta del perill dels indults, desactivar l’independentisme. La tesi de fons del tuit del cantautor, l’explica i l’amplia el fil de Twitter que va publicar la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, fa uns dies. “Els indults si arriben no seran cap √®xit. De fet, serien una decisi√≥ pol√≠tica intel¬∑ligent del govern espanyol contra l’independentisme. No nom√©s perqu√® en queden fora els exiliats i els 3.000 represaliats sin√≥ perqu√® pol√≠ticament ens desarmen i internacionalment s√≥n nefastos”, va dir.

Llach sintetitza la q√ľesti√≥ de fons de l’argumentari de Paluzie, i √©s que “nom√©s els hi pot sortir b√© (el govern espanyol) si els grups independentistes (els partits i associacions) els ajuden que surti b√©”.

L’ANC tamb√© adverteix

En un moment en qu√® els indults que el govern espanyol concedir√† als presos pol√≠tics han passat a dominar l’agenda pol√≠tica i medi√†tica, l’Assemblea ha volgut ressituar el moviment independentista en la unilateralitat i la iniciativa d’acci√≥, tal com van votar el 96% dels seus socis.

Per exposar aquest posicionament, que ja va deixar veure en el seu fil, Elisenda Paluzie, en un acte aquest diumenge des de Cornell√† de Llobregat ha constatat la “paradoxa” que viu el moviment per estar m√©s desanimat que mai tot i haver superat el 52% dels vots i ha fet una crida a no caure al “parany” de l’Estat.
El rei els avalarà

Tot i l’informe del Tribunal Suprem contra els indults als presos independentistes, el govern de Pedro S√°nchez tirar√† endavant la maniobra per a concedir-los i ho far√† amb la signatura del rei Felip VI, segons ha explicat el diari La Raz√≥n.

El mitj√† ha revelat que la Moncloa ha descartat qualsevol mena de pronunciament del monarca al respecte. √Čs m√©s, asseguren que hi ha una “veu” que adverteix el rei que ha de mantenir-se al marge perqu√® “algun dia, potser, ho necessiten ells”, en al¬∑lusi√≥ a les investigacions que afecten l’em√®rit, Joan Carles I.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-5-2021)

92 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: