LLACH: ” ELS INDULTS NOMÉS PRETENEN DESACTIVAR L’INDEPENDENTISME “

El famós cantautor Lluís Llach ha reaccionat als indults que segurament el govern espanyol concedirà les pròximes setmanes als presos polítics. Llach assegura que a l’executiu espanyol només li funcionarà concedir els indults per els seus interessos polítics, si l’independentisme català també col·labora.

Els indults representarien una concessió de l’estat espanyol, que es traduiria en perdonar la condemna, però seguir reconeixent l’existència del delicte. Llach indica en aquest sentit: “Això dels indults només els hi pot sortir bé si els grups independentistes els ajuden a que surti bé. Tan senzill com això”.

Per tant, alguns consideren que si els líders independentistes reconeixen que van errar i es van saltar la llei, estarien legitimant el discurs del govern espanyol, que amb els indults el que tracta és intentar netejar la seva imatge i baixar el suflé a l’independentisme.

L’activista alerta del perill dels indults, desactivar l’independentisme. La tesi de fons del tuit del cantautor, l’explica i l’amplia el fil de Twitter que va publicar la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, fa uns dies. “Els indults si arriben no seran cap èxit. De fet, serien una decisió política intel·ligent del govern espanyol contra l’independentisme. No només perquè en queden fora els exiliats i els 3.000 represaliats sinó perquè políticament ens desarmen i internacionalment són nefastos”, va dir.

Llach sintetitza la qüestió de fons de l’argumentari de Paluzie, i és que “només els hi pot sortir bé (el govern espanyol) si els grups independentistes (els partits i associacions) els ajuden que surti bé”.

L’ANC també adverteix

En un moment en què els indults que el govern espanyol concedirà als presos polítics han passat a dominar l’agenda política i mediàtica, l’Assemblea ha volgut ressituar el moviment independentista en la unilateralitat i la iniciativa d’acció, tal com van votar el 96% dels seus socis.

Per exposar aquest posicionament, que ja va deixar veure en el seu fil, Elisenda Paluzie, en un acte aquest diumenge des de Cornellà de Llobregat ha constatat la “paradoxa” que viu el moviment per estar més desanimat que mai tot i haver superat el 52% dels vots i ha fet una crida a no caure al “parany” de l’Estat.
El rei els avalarà

Tot i l’informe del Tribunal Suprem contra els indults als presos independentistes, el govern de Pedro Sánchez tirarà endavant la maniobra per a concedir-los i ho farà amb la signatura del rei Felip VI, segons ha explicat el diari La Razón.

El mitjà ha revelat que la Moncloa ha descartat qualsevol mena de pronunciament del monarca al respecte. És més, asseguren que hi ha una “veu” que adverteix el rei que ha de mantenir-se al marge perquè “algun dia, potser, ho necessiten ells”, en al·lusió a les investigacions que afecten l’emèrit, Joan Carles I.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-5-2021)

299 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: