LLACH VEU L’INDULT AMB SÁNCHEZ: “HO SENTO PELS PRESOS, PERÒ NO HI JUGO”

Lluís Llach, exdiputat de Junts pel Sí i qui lidera el Fòrum Constituent per la República, ha fet un tuit on tots els mals presagis de l’independentisme s’acompleixen: la victòria de la repressió de l’Estat sobre Catalunya.

El músic i escriptor albira que hi haurà indults per part de Pedro Sánchez i això farà justificar tornar a fer autonomisme. Uns fets que, si passen, ell els rebutja i no els aprova.

Concretament, diu: “El bonisme del Sánchez consistirà en un indult pels presoners que el faci bo per Europa i permeti que alguns practiquin “justificadament” l’autonomisme. Em sap greu pels presos i preses, però ajudar al farciment d’aquest corral de la pacheca no hi jugo”.

I, realment, tot apunta cap aquest camí i podria tenir relació amb les intencions dels dos partits, ERC i JxCat, de fer president el socialista a canvi “de res”.

EL GOBIERNO ESPIA ELS PRESOS POLÍTICS

El Ministeri d’Afers Exteriors en mans de Josep Borrell va tenir accés a informació reservada que els delegats de la Generalitat intercanviaven amb la Conselleria d’Exteriors. Els afectats asseguren que els seus correus han estat intervinguts i el Gobierno es limita a negar qualsevol “espionatge” sense més explicacions, segons el diari citat.

Els folis amb la informació confiscada no van signats ni porten cap identificació o segell, i han aparegut barrejats amb la documentació que l’Advocacia de l’Estat ha aportat a la causa per al tancament de les delegacions de la Generalitat a l’exterior.

En aquestes notes anònimes s’informa de les instruccions d’Oriol Junqueras des de la presó que ningú no podia saber si no era a través d’un sistema d’espionatge il·legal. També detallen altres directrius fetes des de la Conselleria d’Alfred Bosch remesa només als delegats. Els documents d’espionatge s’anomenen “Puntos de Situación” i contenen informació privada.

Així doncs, aquesta és l’única manera que el Gobierno va poder saber que Junqueras havia donat instruccions perquè les delegacions a l’estranger contactessin amb les congregacions eclesiàstiques locals per sensibilitzar-les amb el procés sobiranista o com va descobrir que la Conselleria d’Acció Exterior havia impartit instruccions al seu delegat a Londres perquè iniciés contactes amb Amnistia Internacional i la primera ministra escocesa.

Els afectats expliquen al mitjà citat que no hi ha dubte que han estat intervinguts, fet que consideren que els seus drets constitucionals han estat vulnerats, ja que es necessita una ordre judicial.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (14-7-2019)

373 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: