LLAMAZARES DESEMMASCARA DEFINITIVAMENT L’ESQUERRA ESPANYOLA: ” HAY QUE PACTAR CON LAS DERECHAS PARA MANTENER EL PROYECTO DE ESPA√ĎA “

L‚Äôesquerra espanyola s‚Äôha anat desemmascarant en els darrers anys en relaci√≥ a la repressi√≥ exercida per l‚ÄôEstat espanyol a Catalunya, que majorit√†riament ha decidit ignorar i que -fins i tot- alguns dels seus representants han trobat adequat avalar. √Čs el cas de l‚Äôhist√≤ric l√≠der d‚ÄôIzquierda Unida, Gaspar Llamazares, que ha parlat amb El Espa√Īol perqu√® es vol presentar amb un nou partit (Act√ļa) a les eleccions espanyoles del 28-A amb l‚Äôobjectiu de ‚Äúformar un govern d‚Äôesquerres que arribi a pactes amb les dretes‚ÄĚ. ‚ÄúEls governs han de tenir una coher√®ncia ideol√≤gica, i jo vull que sigui un Executiu d‚Äôesquerres en igualtat, per√≤ que s√†piga que cal arribar a acords molt m√©s enll√† de les esquerres‚ÄĚ, apunta.

Llamazares ha parlat tamb√© de ‚Äúla crisi territorial‚ÄĚ a l‚ÄôEstat per insistir que ‚Äúno t√© soluci√≥ sense un gran acord que inclogui les dretes‚ÄĚ i, preguntat si aquests pactes sumarien els ultradretans de VOX, ha dit que ‚Äúes pot pactar el desenvolupament i consolidaci√≥ del projecte com√ļ d‚ÄôEspanya i les seves autonomies amb els partits que ho volen‚ÄĚ. En aquest sentit, aprofita per carregar contra els seus rivals m√©s directes de cara a les eleccions, Podemos i IU, pel fet que ‚Äúdefensin un dret d‚Äôautodeterminaci√≥ que no existeix‚ÄĚ. Tamb√© ha criticat ‚Äúuna campanya contra la monarquia‚ÄĚ que serveix -segons ell- per ‚Äúfer-li el joc als independentistes‚ÄĚ i que ‚Äúpassar√† factura a la resta d‚ÄôEspanya‚ÄĚ. ‚ÄúSom inequ√≠vocament republicans, √©s clar, de sempre, per√≤ s√≥c lleial al Rei mentre sigui el cap de l‚ÄôEstat‚ÄĚ, s‚Äôha atrevit a dir. I ha retret al PSOE que ‚Äús‚Äôhipotequi a independentismes‚ÄĚ, abans d‚Äôequiparar el proc√©s a la ‚Äúdepressi√≥ econ√≤mica‚ÄĚ i la corrupci√≥.

 

Blanqueja VOX emmarcant-lo dins el pluralisme polític

 

D‚Äôaltra banda, en relaci√≥ a les declaracions del seu company de viatge a Act√ļa, l‚Äôexjutge Baltasar Garz√≥n, defensant que si Carles Puigdemont guanya un esc√≥ al Parlament Europeu podr√† tornar a Catalunya, Llamazares ha afirmat que ‚Äúnom√©s desitjo que no aconsegueixi ser diputat‚ÄĚ.

‚ÄúEl pluralisme √©s aqu√≠ per quedar-se, a l‚Äôesquerra i a la dreta‚ÄĚ, ha dit per afegir que ‚Äúpot ser benefici√≥s, com demostra que a PP, Cs i Vox no els ha anat malament sumant vots a Andalusia‚ÄĚ. Aix√≠, ha blanquejat l‚Äôextrema dreta disfressant-la de pluralisme pol√≠tic. Tamb√© crida a la ‚Äúsuperaci√≥ del pacte contra la viol√®ncia de g√®nere acordant veritables pol√≠tiques d‚Äôigualtat‚ÄĚ perqu√® ‚Äúaquest no √©s un tema nom√©s de les esquerres‚ÄĚ.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (20-3-2019)

710 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: