LLAMAZARES DESEMMASCARA DEFINITIVAMENT L’ESQUERRA ESPANYOLA: ” HAY QUE PACTAR CON LAS DERECHAS PARA MANTENER EL PROYECTO DE ESPAÑA “

L’esquerra espanyola s’ha anat desemmascarant en els darrers anys en relació a la repressió exercida per l’Estat espanyol a Catalunya, que majoritàriament ha decidit ignorar i que -fins i tot- alguns dels seus representants han trobat adequat avalar. És el cas de l’històric líder d’Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, que ha parlat amb El Español perquè es vol presentar amb un nou partit (Actúa) a les eleccions espanyoles del 28-A amb l’objectiu de “formar un govern d’esquerres que arribi a pactes amb les dretes”. “Els governs han de tenir una coherència ideològica, i jo vull que sigui un Executiu d’esquerres en igualtat, però que sàpiga que cal arribar a acords molt més enllà de les esquerres”, apunta.

Llamazares ha parlat també de “la crisi territorial” a l’Estat per insistir que “no té solució sense un gran acord que inclogui les dretes” i, preguntat si aquests pactes sumarien els ultradretans de VOX, ha dit que “es pot pactar el desenvolupament i consolidació del projecte comú d’Espanya i les seves autonomies amb els partits que ho volen”. En aquest sentit, aprofita per carregar contra els seus rivals més directes de cara a les eleccions, Podemos i IU, pel fet que “defensin un dret d’autodeterminació que no existeix”. També ha criticat “una campanya contra la monarquia” que serveix -segons ell- per “fer-li el joc als independentistes” i que “passarà factura a la resta d’Espanya”. “Som inequívocament republicans, és clar, de sempre, però sóc lleial al Rei mentre sigui el cap de l’Estat”, s’ha atrevit a dir. I ha retret al PSOE que “s’hipotequi a independentismes”, abans d’equiparar el procés a la “depressió econòmica” i la corrupció.

 

Blanqueja VOX emmarcant-lo dins el pluralisme polític

 

D’altra banda, en relació a les declaracions del seu company de viatge a Actúa, l’exjutge Baltasar Garzón, defensant que si Carles Puigdemont guanya un escó al Parlament Europeu podrà tornar a Catalunya, Llamazares ha afirmat que “només desitjo que no aconsegueixi ser diputat”.

“El pluralisme és aquí per quedar-se, a l’esquerra i a la dreta”, ha dit per afegir que “pot ser beneficiós, com demostra que a PP, Cs i Vox no els ha anat malament sumant vots a Andalusia”. Així, ha blanquejat l’extrema dreta disfressant-la de pluralisme polític. També crida a la “superació del pacte contra la violència de gènere acordant veritables polítiques d’igualtat” perquè “aquest no és un tema només de les esquerres”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (20-3-2019)

780 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: