LLICÓ DELS LABORISTES AL PSC: DONEN SUPORT A UN SEGON REFERÈNDUM A ESCÒCIA

Els laboristes britànics han deixat en evidència el PSC després de donar suport a un segon referèndum a Escòcia. Els seus homòlegs a Anglaterra, a diferència de l’actuació dels socialistes en el conflicte català, s’han compromès a tornar a preguntar a la ciutadania.

Així ho va anunciar ahir el líder de la formació anglesa, Jeremy Corbun, que, tot i donar-hi suport, assegura que el seu vot serà un no i que farà “de tot cor” una campanya a favor de quedar-se.

En un comunicat aquest dissabte, el dirigent del comitè escocès dels laboristes, Richard Leonard, ha celebrat la decisió de la cúpula del partit: “Em complau que el Comitè Executiu del Labour hagi donat suport a la meva crida”, ha indicat.

Richard Leonard

@LabourRichard
I am pleased that @ScottishLabour’s Executive Committee has endorsed my call for the party to back a confirmatory vote on any Brexit deal with Remain as an option on the ballot paper.

Scottish Labour will wholeheartedly campaign for a Remain victory in such a vote.

Per celebrar la consulta caldrà l’acord del govern britànic. Per ara, aquest s’hi oposa, però cal recordar que, després de negociacions, va acceptar el referèndum del 2014. Perquè es pugui celebrar efectivament el referèndum, a imatge del que es va convocar el 2014 i que va donar com a resultat un 55% en contra de la separació, el govern escocès necessita l’aprovació de l’Executiu britànic.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-6-2019)

385 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: