LLUÍS LLACH DIU QUE, MALGRAT TOT, CAL ANAR A VOTAR

Lluís Llach obre una reflexió sobre l’abstenció i aquesta és la conclusió.
El cantant ha criticat durament els partits independentistes després dels resultats del 28 de maig, però assegura que votarà.
(QUIM RIERA )
Lluís Llach, el reconegut cantant català i destacat activista polític, ha expressat les seves opinions en relació amb els resultats i comportaments observats en les recents eleccions autonòmiques, amb especial atenció en la deriva dels partits independentistes i el “sentit d’estat” dels partits espanyols, després de la investidura de Collboni. En un fil de Twitter publicat aquest diumenge, Llach ha fet algunes consideracions contundents sobre la situació actual a Catalunya i el panorama que s’albira de cara a les generals. En aquest anàlisi, el cantant i activista polític afirma que donats els resultats i els projectes independentistes que es presentaran al 23J, s’ha plantejat l’opció de no votar, i creu que els partits espanyolistes tenen un “sentit d’estat” que els independentistes no tenen.

En el fil publicat aquest diumenge, Llach posa de manifest el fet que els partits unionistes actuen amb un “clar sentit d’estat espanyol”, mentre que els partits independentistes no mostren aquest mateix nivell d’unitat i comprensió envers el sentit d’estat català. A més, critica les cúpules dels partits independentistes, que, en la seva opinió, es veuen “immerses en baralles internes sobre temes autonomistes, mentre el veritable projecte de país queda relegat i debilitat”. Amb aquesta anàlisi en ment, Llach fa una crida a l’independentisme català perquè, de cara a les eleccions vinents nacionals, presentin un projecte “unitari i atractiu per als ciutadans”. Si no és així, Llach adverteix que la realitat que els espera pot ser la designació d’Illa com a president de la Generalitat i la possibilitat de veure els partits de dretes com PP i VOX, o fins i tot el “triler” Sánchez al govern espanyol.

Amb un to reflexiu, Llach expressa que durant els últims dies ha estat considerant diverses opcions de vot o fins i tot la possibilitat de no votar en les pròximes eleccions del 23 de juny. Però davant la situació actual, el cantant té clares les seves preferències i declara que farà la “punyeta” a l’estat espanyol mitjançant un vot independentista. Llach argumenta que “castigar els partits independentistes” en aquestes eleccions estatals no serveix per res més que per “afavorir el colonialisme espanyol” i totes les seves conseqüències negatives.

“Vist el que veig, entre fer la punyeta als partits independentistes tot castigant-los o fer la punyeta a l’estat amb un vot independentista, avui ja ho tinc clar. Faré la punyeta a l’estat! El càstig envers els partits independentistes no serveix de res en unes eleccions estatals que no sigui per afavorir el colonialisme espanyol, amb totes les seves derivades.”, afirma Llach per tancar la seva reflexió, dura amb l’independentisme després dels resultats del 28 de maig.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-VI-2023)

427 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: