L’OBJECTIU ES PORTAR EL PAÍS A LA INDEPENDÈNCIA: EL JOVENT EMPENY

” Portar Catalunya a la independència: l’objectiu és aquest i no cap altre ”
«Aquesta mobilització no ha de ser reconduïda cap a objectius electorals ni partidistes, cap al joc parlamentari ni de partit, cap al retall curt. Això seria imperdonable»

( VICENT PARTAL )

Molts pensàvem que no viuríem res més impressionant que el que vàrem viure el primer i el tres d’octubre de 2017. Ens equivocàvem. Tota la reacció que ha desencadenat la sentència del Suprem espanyol contra el govern, la presidenta del parlament i els dirigents socials ho supera. La vaga general d’ahir, convocada per la Intersindical-CSC, i acompanyada per la impressionant arribada a Barcelona de les Marxes per la Llibertat, ens ha portat a una altra fita històrica, davant una altra finestra d’oportunitat, que no podem tornar a desaprofitar.

Ara no es pot rebaixar l’objectiu. Des del mateix moment que es va saber el contingut de la sentència, el Principat s’ha posat dempeus, exigent, per donar la resposta que l’autoritarisme espanyol mereix. Després de dos anys d’aguantar humiliacions i arbitrarietats constants, la generació més jove del país ha pres el relleu, s’ha posat al capdavant de les mobilitzacions i ha començat un moviment de resistència que ahir es va complementar a la perfecció amb el model clàssic i conegut que els catalans han fet tan bé aquests darrers deu anys. Són els nostres joves, que fan d’aquests dies el combat de les seues vides, els qui han ajudat a capgirar l’atmosfera des de dilluns, des que l’ocupació de l’aeroport de Barcelona va donar el primer avís que entràvem en un nou cicle polític, desconegut.

Per això, no es pot rebaixar l’objectiu de cap manera. Aquesta mobilització no ha de ser reconduïda cap a objectius electorals ni partidistes, cap al joc parlamentari ni de partit, cap al retall curt. Això seria imperdonable. Aquest impuls immens, el retorn dels somriures de confiança després de dos anys de dol, només es pot posar al servei d’un nou envit per la república independent. És cert que el govern i el parlament no dirigeixen, no aporten solucions i ni tan sols són capaços de sumar amb la ciutadania. Però, segurament, la qüestió més important ja no és aquesta. Perquè la cosa més important de tot això que passa és que ha tornat a haver-hi un desplaçament del pivot central del procés d’independència, un pivot que torna ràpidament al carrer després d’haver confiat durant anys en les institucions.

I en aquest sentit, a la vista del que hem vist, impressiona molt pensar que si el govern hagués tirat endavant amb la DUI l’octubre del 2017, la defensa de les institucions per part del carrer hauria estat aferrissada. No ho oblidem. Aprenguem dels errors.
Informa:VILAWEB.CAT (19-10-2019)

338 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: