L’OBRA CULTURAL BALEAR VATICINA UNA LEGISLATURA CALENTA: CAL DEFENSAR EL CATALÀ

L’OCB “vaticina una legislatura calenta” i fa una crida a defensar “la nostra llengua i la nostra cultura” L’OCB “vaticina una legislatura calenta” i fa una crida a defensar “la nostra llengua i la nostra cultura”
Per a l’entitat “L’acord conjunt del PP i VOX per governar les Illes Balears dinamita el consens estatutari i constitueix una declaració de guerra contra tots els mallorquins que estimen la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país”.

“Si el Partit Popular no rectifica”, l’Obra Cultural Balear (OCB) vaticina una legislatura calenta i fa una crida des d’ara mateix a tota la societat mallorquina a preparar-se per estar a l’alçada d’aquesta nova envestida contra la nostra llengua i la nostra cultura.

L’Obra Cultural Balear manifesta que el Partit Popular, amb aquest acord, es converteix en còmplice i actor necessari per aplicar les polítiques de VOX en matèria de llengua i cultura. Unes polítiques que només tenen una finalitat: destruir la nostra identitat. L’acord deixa clar que el PP no té cap escrúpol a l’hora de triar entre el poder i la destrucció de tots els fonaments que han mantingut la convivència a les Illes Balears; i les polítiques en matèria lingüística i educativa han estat fonamentals per aconseguir aquests objectius.

L’OCB té present que cada vegada que el PP ha fet política contra la llengua catalana ha trobat la societat disposada a defensar-la i recorda, a Margalida Prohens, que el darrer president del PP que va governar les Illes Balears, va perdre les eleccions de manera contundent en gran mesura per les seves polítiques d’agressió contra la llengua i l’escola.

L’entitat de referència en la defensa de la llengua catalana a les Illes Balears insta el Partit Popular a actuar amb seny i responsabilitat i a no sortir del marc legal que fixa l’Estatut d’Autonomia i que declara en el seu preàmbul que “La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i la nostra cultura i tradicions són uns elements identificadors de la nostra societat i, en conseqüència, són elements vertebradors de la nostra identitat”. Per aquesta raó, l’Estatut conté un mandat destinat als poders públics perquè la protegeixin i la promocionin, i creïn les condicions perquè es garanteixi el dret dels ciutadans de fer-ne ús en condicions de normalitat.
Informa:LLIBERTAT.CAT (2-VII-2023)

Comparteix

67 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: