L’OBSERVATORI DELS DRETS HUMANS ACUSA MARCHENA DE MENTIR CONTRA L’ONU

“El Tribunal Suprem menteix pel que fa al dictamen de l’ONU. És fals que la seva resolució sigui només informativa. Al·lega falta d’imparcialitat quan no ho va fer en el període d’al·legacions de tres mesos que va tenir Espanya. És desobedient respecte al dret internacional”, ha assenyalat.

El TS miente respecto del Dictamen de la ONU
1) Es falso que su resolución sea sólo «informativa»
2) Alega falta de imparcialidad cuando no lo hizo en el periodo de alegaciones (3 meses) que España tuvo.
Es desobediente respecto el Derecho Internacionalhttps://www.vilaweb.cat/noticies/el-tribunal-suprem-denega-als-presos-politics-la-llibertat-provisional-fins-a-la-sentencia/ …

L’Observatori ha afegit que l’argumentació del jutge Manuel Marchena és un “alzamiento” contra el dret internacional. “En qüestionar la imparcialitat de l’ONU revela la seva mateixa parcialitat i desobediència al dret internacional”, ha afegit.

Al cuestionar la imparcialidad de la ONU desvela su propia parcialidad y desobeciencia al derecho internacional.https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-suprem-marchena-informe-onu-grup-treball-llibertat-presos_397003_102.html …

La carregada de Marchena contra l’informe de l’ONU que reclama la llibertat dels presos –

El jutge Manuel Marchena ha aprofitat l’escrit del Suprem que denega la llibertat dels presos per carregar amb contundència contra l’informe del grup de treball l’ONU sobre detencions arbitràries que va reclamar el seu alliberament. L’escrit del tribunal que jutja el procés, del qual Marchena ha actuat com a ponent, no es limita a negar cap mena de caràcter vinculant de l’informe de les Nacions Unides, sinó que en desqualifica tant els arguments, com els seus treballs i la forma com han estat comunicades les conclusions.

“No falten en el dictamen les afirmacions extravagants, mancades de tota lògica i de possible encaix en el nostre sistema processal”, sentencia el text on s’assegura que són molts els motius per a la discrepància amb els treballs del grup.

Per exemple, assenyala l’afirmació que Joaquim Forn “va ser persuadit de suprimir el seu activisme, en favor de la causa independentista, a canvi de ser alliberat”. A parer del tribunal, aquesta “simple insinuació” suposa una “insídia” que només pot ser subscrita “a partir de un matusser desconeixement dels principis que defineixen el procés penal del nostre sistema constitucional”.

Hi haurà un segon dictamen

L’advocat especialitzat en dret internacional Ben Emmerson ha anunciat que el grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU emetrà pròximament un segon dictamen sobre els presos polítics catalans. En concret farà referència a l’empresonament de Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa.

“El grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU (WGAD) encara no ha emès la segona decisió que tractarà de l’empresonament il·legal de Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa. Hauria de sortir aviat“, ha indicat.

Emmerson ha fet la predicció comentant un escrit del perfil de Twitter Foreign Friends of Catalonia que explicava que les resolucions de l’ONU surten en el mateix ordre que van ser presentades, i recordava que hi ha una segona demanda sobre els presos polítics.

Informa:ELNACIONAL.CAT (21-6-2019)

370 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: