L’ODI DE L’ARAGÓ CONTRA CATALUNYA NO S’ACABA MAI: LES CORTS DEMANEN LA SUPRESSIÓ DE L’INSTITUT ARAGONÈS DEL CATALÀ

Les Corts d’Aragó han instat al Govern d’Aragó a suprimir l’Institut Aragonès del Català. Aquest ens, que no té ni un any de vida, ha estat sota el punt de mira de l’espanyolisme des de l’anunci de la seua creació, i ara, una proposta de Vox, que ha rebut el suport del PP, Ciutadans i PAR, en demana la seua desaparició, al·legant que el que es parla a la Franja no és català.

Per l’extrema dreta, la llengua és el ‘xapurriau’ i no tindria cap vincle amb la catalana, mentre que pels regionalistes, és una varietat de l’aragonès. Els dos partits estatals coincideixen a titllar els defensors de la unitat del català, d’independentistes i, per tant, mantenir l’Institut seria fomentar l’independentisme a la zona.

A la mateixa votació, les quatre formacions anticatalanes van coincidir en exigir l’anul·lació dels nomenaments dels 15 membres de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua, perquè entre ells hi hauria defensors del català. Vox es va quedar sola en la defensa de la supressió de la Direcció General de Política Lingüística i de l’Institut de l’Aragonès.
Informa:RACOCATALA.CAT (13-4-2022)

121 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: