L’ODI DEL PP AL CATALÀ NO TÉ LÍMITS: CAYETANA ALVAREZ NO ÉS NI BOTIFLERA NI XARNEGA NI CATALANA

Som iguals, senyora marquesa?

“Algunes declaracions sobre els catalans són tan estrambòtiques que semblen inexplicables fins i tot des de la mala fe”

Una de les sorpreses d’aquesta fase aguda del conflicte entre Catalunya i Espanya és el desconeixement abismal que demostren les elits de Madrid respecte a la societat catalana. La capital espanyola s’ha convertit en un univers tan tancat que algunes declaracions sobre els catalans són tan estrambòtiques que semblen inexplicables fins i tot des de la mala fe.

 

L’últim episodi lisèrgic l’han protagonitzat Pablo Casado i la seva cap de llista per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. El jove líder del PP ha anunciat davant de tots els micròfons que sap segur que Álvarez de Toledo serà acusada durant tota la campanya de “botiflera” i “xarnega”, exhibint per tots els mitjans que no té ni idea del que signifiquen aquests dos termes. De fet, és evident que la candidata madrilenya no pot ser cap de les dues coses. Durant la guerra de Successió, el Duc de Berwick tenia botiflers al seu servei, evidentment, però es tractava de catalans passats al felipisme. Per ser botifler és imprescindible ser català, de la mateixa manera que per ser afrancesat calia ser espanyol. Álvarez de Toledo tampoc no pot ser xarnega perquè no s’ha establert a Catalunya ni té intenció de fer-ho, com sí ho van fer la meitat de la meva família. Ella no té dret a considerar-se xarnega, jo sí. I no podrà ser botiflera si no passa pel tràmit -massa repugnant per a ella, suposo- de considerar-se catalana.

De tota manera, Cayetana promet. Se la pot definir de moltes maneres, però el castellà ofereix els termes exactes de cunera i paracaidista per definir la seva candidatura per Barcelona. Una aposta que és rotundament colonial, per visibilitzar que el PP no lluita contra l’independentisme, sinó contra l’existència de la llengua catalana. Ella, als debats, amb la traducció simultània serà l’element autodefinitori d’una marquesa que diu que ens farà libres e iguales.

Informa:ELMON.CAT (18-3-2019)

1.080 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: