L’OMS AVISA: EL DESCONFINAMENT POT FER REBROTAR LES MORTS

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta sobre el perill d’un desconfinament sense prendre les mesures adequades. En una conferència oberta als mitjans, el seu director, el doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha començat celebrant la desescalada de contagiats per coronavirus i cita les xifres que s’han donat a Espanya, Itàlia, Alemanya i França.

Però a la vegada també avisa que “aixecar les restriccions massa ràpid podria conduir a un ressorgiment mortal ja que la baixada pot ser tan perillosa com la pujada si no es gestiona de forma adequada”.

World Health Organization (WHO)
✔
@WHO
Replying to @WHO
“At the same time, lifting restrictions too quickly could lead to a deadly resurgence.

The way down can be as dangerous as the way up if not managed properly”-@DrTedros #COVID19 #coronavirus

Precisament en aquesta gestió, Adhanom torna a citar Espanya però com l’exemple negatiu del nombre de positius que es reprodueixen sense control entre els treballadors sanitaris: “Quan els professionals estan en risc, tots estem en risc. Les proves a Espanya ens ajuden a comprendre per què passa això”. Cita l’estat espanyol al costat de la Xina, Singapur, Itàlia i els Estats Units com l’exemple a evitar en d’altres països.

World Health Organization (WHO)
✔
@WHO
Replying to @WHO
“When #healthworkers are at risk, we’re all at risk. Evidence from 🇨🇳🇮🇹🇸🇬🇪🇸🇺🇸 is helping us to understand why this is happening & what we can do about it.
It shows that some health workers are actually being infected outside 🏥, in their homes or communities”-@DrTedros #COVID19
his
Els problemes que l’OMS senyala en aquests països és “el reconeixement tardà de la COVID-19, l’exposició de molts professionals a un gran nombre de pacients durant llargs torns sense el descans suficient i la manca d’equips de protecció”. Per això, fa una crida a una transició controlada quan sigui el moment. Malgrat que és una evidència que tots, també l’OMS, desitjaria “aixecar les restriccions tant com qualsevol”.

Davant la manca de protecció, considera que si un 10% dels treballadors de la salut d’un país ja estan infectats, es tracta “d’una tendència alarmant”. Una xifra que ja passa de llarg Espanya, situant-se prop del 15% actual. Des de l’Organització Mundial de la Salut, engegaran un pla per subministrar cada mes. i allà on faci falta, una mitjana de 100 milions de mascaretes i guants i 25 milions de respiradors N95 i bates.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-4-2020)

283 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: