L’OPERACI√ď CATALUNYA NO S’HA ACABAT

“L’Operaci√≥ Catalunya no ha acabat ”
( JOS√Č ANTICH )

Ara que hi ha tant inter√®s a tornar a parlar de la policia patri√≤tica muntada sota el govern del PP, per√≤ per provar d’arribar fins al final per la seva actuaci√≥ en l’assumpte dels papers de B√°rcenas, l’independentisme no hauria de deixar que li fessin passar bou per b√®stia grossa. Com √©s ben sabut, populars i socialistes es van posar d’acord per donar llum verda a una via policial il¬∑legal que desarticul√©s el proc√©s, pos√©s en un comprom√≠s els seus m√†xims dirigents i tingu√©s la informaci√≥ m√©s gran possible dels seus moviments, les seves converses i les seves actuacions. No hi ha una Operaci√≥ Catalunya u, una Operaci√≥ Catalunya dos o una operaci√≥ Catalunya tres. Hi ha simplement una Operaci√≥ Catalunya prolongada en el temps que ha transitat ministres i fins i tot canvis de govern.

Aquest dimecres, sense anar m√©s lluny, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha revelat que t√© el m√≤bil intervingut i ha responsabilitzat els serveis secrets del govern del PSOE i de Podemos. El mes de juliol passat, tamb√© va transcendir que el tel√®fon del president del Parlament, Roger Torrent, va ser espiat amb el programa Pegasus, que nom√©s est√† a l’abast dels governs estatals. Per√≤ ni el cas de Paluzie ni el de Torrent no deu ser rellevant per al Govern espanyol: la Junta de Portaveus del Congr√©s dels Diputats ha vetat incloure en l’ordre del dia del ple de la Cambra la creaci√≥ d’una comissi√≥ d’investigaci√≥ a l’espionatge dels pol√≠tics independentistes. Una actitud que contrasta amb l’esc√†ndol que han muntat amb la intervenci√≥ de la policia patri√≤tica en l’Operaci√≥ Kitchen, sobre la qual s√≠ que entenen que √©s del m√†xim inter√®s crear una comissi√≥ d’investigaci√≥. No resto import√†ncia que aix√≠ es faci en el cas de l’actuaci√≥ irregular del govern del PP i el muntatge policial per rescatar Mariano Rajoy dels papers de B√°rcenas sin√≥ que en pol√≠tica la ingenu√Įtat no √©s una bona consellera.

Al PP i al PSOE els interessen les seves batalles de desgast del rival molt m√©s que denunciar actuacions policials irregulars o desbaratar operacions posades en marxa contra determinats adversaris amb l’excusa mai no amagada de salvar la unitat espanyola. L’Operaci√≥ Kitchen donar√† molt de si, entre els jutjats i el Parlament, i no s’ha de descartar res ja que no ha fet m√©s que comen√ßar. Un informe de la Unitat d’Assumptes Interns de la Policia Nacional revela que el comissari encarregat de l’espionatge de la fam√≠lia B√°rcenas per netejar qualsevol rastre de Rajoy tenia a les seves ordres fins a 71 agents entre policies, oficials i inspectors per al seguiment de la seva esposa, el seu fill i fins i tot la dona de fer feines. No es van escatimar agents en una operaci√≥ marcadament irregular. El nou govern del PSOE no ha tingut empatx -i ha fet b√©- en fer-ho p√ļblic i mirar com sigui de banyegar l’expresident Rajoy.

Quan veurem un informe aix√≠ per part del govern espanyol despr√©s d’anys i anys buscant informaci√≥ dels independentistes i inventant-se not√≠cies i divulgant dossiers falsos per comprometre els seus dirigents? Seria un magn√≠fic dossier per parar a sobre de la taula del president del govern espanyol en la reuni√≥ de la denominada taula de di√†leg amb el govern catal√† que ja negocien Pedro S√°nchez i Quim Torra.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-9-2020)

158 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: