L’ORGANITZACIÓ CONTRA LA TORTURA ( OMCT ), CONTRA LES CONDEMNES DELS JORDIS

El secretari general de l’Organització Mundial contra la Tortura (OMCT), Gerald Staberock, ha reclamat a l’Estat l’anul·lació de les condemnes del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el líder de la Crida, Jordi Sànchez, per ser “desproporcionades”, que se suspengui l’execució de les sentències fins que el Tribunal Constitucional (TC) resolgui l’apel·lació i la reformulació del delicte de sedició.

En una carta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés, la fiscal general de l’Estat, el president del TC i l’advocada de l’Estat, Staberock els convida a complir amb les obligacions internacionals de respectar la llibertat d’expressió i reunió recollides en tractats internacionals avalats per Espanya.

Arran d’aquesta reclamació, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha tornat a denunciar que l’estat espanyol incompleix sistemàticament els tractats internacionals de drets humans, després que s’hagi conegut el darrer informe de l’Organització Mundial contra la Tortura (OMCT), i ha clamat per defensar els drets i llibertats: “Quan la injustícia, el racisme i la desigualtat recorren el planeta, enfortim la lluita pels drets humans”.

Jordi Cuixart
✔
@jcuixart
L’@omctorg també exigeix a Espanya que anul·li la condemna del Suprem i no persegueixi llibertats. Quan la injustícia, el racisme i la desigualtat recorren el planeta, enfortim la lluita pels #DretsHumans https://twitter.com/omctorg/status/1267790505250902018 …

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha recordat que mentre el suposat govern “més progressista de la història” manté Cuixart i Sànchez a la presó, tant l’OMCT com Amnistia Internacional exigeixen la seva llibertat: “No pararem fins que siguin lliures”.

Marcel Mauri de los Rios
✔
@marcelmauri
Avui és l’Organització Mundial contra la Tortura qui exigeix la llibertat de @jcuixart i @jordialapreso. Mentrestant, el “govern més progressista de la història” els manté a la presó contra el criteri d’@amnesty, de l’ONU… No pararem fins que siguin lliures en un país lliure! https://twitter.com/omctorg/status/1267789330308882432 …

L’Organització Mundial contra la Tortura, la xarxa més gran d’ONG del món, també demana a Espanya que compleixi els tractats internacionals signats sobre llibertat d’expressió i dret a reunió, que revisi el delicte de sedició i que asseguri que a l’Estat es respecten els drets humans. L’escrit s’ha enviat directament al president del govern espanyol, a la Fiscalia de l’Estat, a l’Advocacia de l’Estat, al Tribunal Constitucional i al Congrés dels Diputats.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-6-2020)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: