L’SNP I ELS VERDS ACORDEN FER UN REFERÈNDUM D’INDEPENDÈNCIA A ESCÒCIA EN AQUESTA LEGISLATURA

L’SNP i els Verds, que tenen majoria absoluta al parlament escocès, han pactat de fer un nou referèndum d’independència en els cinc anys vinents. Aquest és el punt principal de l’acord de govern al qual han arribat després de les eleccions del maig proppassat.

El pacte referma el compromís compartit amb la independència i la voluntat de garantir que els escocesos puguin votar sobre el futur constitucional del país. Concretament, han decidit de fer el referèndum durant la primera meitat de la legislatura, quan hagi passat la pandèmia.

La resta de punts de l’acord se centren principalment en la recuperació econòmica després de la crisi de la covid, la resposta a l’emergència climàtica i la creació d’un país més just.

Ara, els Verds hauran d’aprovar l’acord en una reunió d’emergència el 28 d’agost. Si es ratifica, voldrà dir que hi ha una majoria independentista al parlament i al govern. Tots dos partits consideren que això fa que Boris Johnson tingui encara més difícil de refusar la consulta.
Informa:VILAWEB.CAT (20-VIII-2021)

130 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: