L’UNIONISME AMENA√áA ELS AJUNTAMENTS CATALANS QUE NO PENGIN LA BANDERA ESPANYOLA ALS BALCONS

Partits i entitats unionistes han expressat la seva indignaci√≥ amb la immensa majoria d’ajuntaments catalans que han decidit no lluir la bandera espanyola als seus balcons. Tot ha vingut arran d’un informe d’Impulso Ciudadano, que assegura que el 84,25% dels ajuntaments catalans no exhibeix la bandera espanyola a la seva fa√ßana i per tant desobeeixen la normativa.

√Čs a dir, segons aquestes dades, nom√©s 149 ajuntaments dels 947 que hi ha a Catalunya mostren aquesta bandera, i les prov√≠ncies on s’accentua m√©s el rebuig al s√≠mbol espanyol s√≥n Girona i Lleida, on el percentatge d’ajuntaments que no pengen la bandera s’eleva al 90%. En canvi, la prov√≠ncia on m√©s banderes espanyoles onegen √©s Barcelona, on 68 dels 311 municipis la incorporen, cosa que suposa un 22%.
Carrizosa esclata

El primer en reaccionar ha estat el president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha aprofitat l’informe per atacar el l√≠der del PSC, Salvador Illa. “Li hauria d’avergonyir”, ha dit en un tuit.

“Demanarem una reuni√≥ amb la delegada del govern espanyol per exigir-li que insti aquests ajuntaments (els 798), comen√ßant pels governats pel PSC, a restituir la bandera d’Espanya”, ha informat.

Vox amenaça

Tamb√© ha criticat aquesta situaci√≥ el l√≠der de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que ha afirmat que “a la Catalunya segrestada pel separatisme nom√©s el 13% dels ajuntament compleix la llei”. “No permetrem que hi hagi pobles d’esquenes a la naci√≥. No permetrem que amaguin els nostres s√≠mbols i que els substitueixin per estelades i lla√ßos grocs. Exigirem que es compleixi la llei”, ha afegit.

De fet, en una altra piulada, el grup de Vox ja ha anunciat que est√† “remitent reclamacions pr√®vies a la via judicial a aquells ajuntaments” que no tenen la bandera espanyola penjada. “Si no atenen la reclamaci√≥ pr√®via, iniciarem la via judicial contra cada ajuntament incomplidor”, han amena√ßat.

Des de Barcelona pel Canvi, el conseller del districte de Nou Barris, Yeray Mellado, que ha col¬∑laborat amb l’elaboraci√≥ de l’informe, ha destacat que “aquest document treu m√©s d’una careta”, en clara refer√®ncia a la trentena d’ajuntaments del PSC que tampoc llueixen la rojigualda. “Per l’imperi de la llei i el respecte als s√≠mbols nacionals”, ha afegit.
Tots amb S’ha Acabat!

Per altra banda, tant aquests dos partits com el PP estan escalfant motors per l’acte que la plataforma unionista estudiantil S’ha Acabat! prepara per al proper dijous a la UAB. Tots tres partits han donat suport a l’organitzaci√≥ i enviaran representants a l’acte.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-XI-2021)

43 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: