L’UNIONISME, UN MIRALL TRENCAT: CIUDADANOS DIU “NO” A “JUNTS PEL NO”

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, veu “molt lluny” una candidatura conjunta de l’unionisme tal com proposa el manifest de veus contràries al procés que demanen unitat per vèncer el sobiranisme “a les urnes”. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Martín Blanco s’ha mostrat partidari de “sumar” però no de “diluir” les sigles de Cs en una llista conjunta i ha reivindicat el seu partit com a “pal de paller” de molts ciutadans. D’altra banda, pel que fa als pressupostos, ha afirmat que “posar Catalunya en mans de la CUP és un autèntic desastre”, poques hores abans que els anticapitalistes facin públic el resultat de la consulta a la militància.

Martín Blanco lamenta que de manera “sistemàtica” el país depengui d’un partit “antisistema”. I ha qualificat de “surrealista” que la decisió dels pressupostos depengui de les assemblees de la CUP.

Després de quedar-se sols en voler portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries (CGE), ha assegurat que continuaran parlant amb Vox i PPC per intentar portar els pressupostos a l’òrgan consultiu ja que amb els 6 diputats de CS no en tenen prou.

Preguntat per si seria una bona notícia que el Govern hagués d’aprovar els comptes per al 2022 amb PSC o comuns, Martín Blanco ha respost que seria una bona notícia si els socialistes posessin límits. Segons el portaveu de Cs, hi ha una partida destinada a obrir noves delegacions, que tenen com a objectiu fer “propaganda antiespanyola”. “Es destinen diners públics per fer mal al nostre país”, ha conclòs. De totes maneres, ha augurat que al final els partits independentistes s’acabaran posant d’acord “per continuar amb la deriva de confrontació”.

Entre els signants del manifest que aposta per una confluència espanyolista a les urnes hi ha la diputada del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo; càrrecs i excàrrecs de Cs; escriptors com Valentí Puig, Ferran Toutain, Xavier Pericay; el dramaturg Joan Ollé; el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, i president ACVOT, i diversos empresaris. Alguns d’ells, pares fundadors de Cs el 2005.
Informa:RACOCATALA.CAT (16-XI-2021)

79 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: