L’URNA DE L’1-O ARRIBA AL PARLAMENT EUROPEU : 1.300 KMS. A PEU

L’ebrenc Rai López i la seva germana Letícia han portat avui una urna del referèndum de l’1-O al Parlament europeu, després de fer un recorregut de 1.300 quilòmetres a peu des de Catalunya, per etapes. Han aprofitat per lliurar a la cambra europea les signatures que han recollit durant el trajecte a favor de l’autodeterminació.

Al Parlament europeu, els dos activistes catalans han estat rebuts per l’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker, que els ha mostrat el plenari.

“Des de el cor democràtic d’Europa, dir-vos que hem finalitzat oficialment la marxa a peu de 1.300km! Honor, orgull, nervis, emocions… És molt difícil d’explicar. La marxa a peu acaba, però el camí a la República continúa fins a aconseguir la República Catalana!”, ha assenyalat Rai López.

Abans la delegació ha visitat el president Carles Puigdemont a la Casa de la República .

 

A les dues del migdia d’aquest divendres s’acabava el termini per poder emetre el vot per correu, després que la Junta Electoral Central allargués el límit dues vegades. Aquest és el mecanisme que ha de seguir qualsevol reclús per exercir el seu dret universal al sufragi. Els líders independentistes presos a Soto del Real ho han pogut fer al llarg del matí de divendres in extremis, segons confirmen fonts del seu entorn a ElNacional.cat. “Ara falta que el vot arribi al col·legi”, diuen.

A l’inici d’aquesta setmana expressaven el seu neguit perquè no havien rebut la documentació necessària i patien per si no arribaven a temps de culminar el tràmit, i més tenint en compte que ho havien de fer des del centre penitenciari i que han tingut judici cada dia fins dijous, quan en principi vencia el termini fixat per la JEC. L’ampliació del límit ha permès que Correus ja hagi rebut el sobre amb les paperetes.

Alguns dels seus familiars, però, no les tenen totes i expressen a aquest diari els seus dubtes per si el sobre acabarà arribant a la mesa electoral. Per això avisen que faran tot el possible per comprovar que sigui així, i preguntaran al col·legi que correspon a cadascun dels presos si el vot ha arribat.

Les dues dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, van poder votar dilluns.

Informa:ELNACIONAL.CAT (26-4-2019)

 

533 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: