L’URNA DE L’1-O ARRIBA AL PARLAMENT EUROPEU : 1.300 KMS. A PEU

L’ebrenc Rai L√≥pez i la seva germana Let√≠cia¬†han portat avui una urna del refer√®ndum de¬†l’1-O al Parlament europeu, despr√©s de fer un recorregut de 1.300 quil√≤metres a peu des de Catalunya, per etapes. Han aprofitat per lliurar a la cambra europea les signatures que han recollit durant el trajecte a favor de l’autodeterminaci√≥.

Al Parlament europeu, els dos activistes catalans han estat rebuts per l’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker, que els ha mostrat el plenari.

“Des de el cor democr√†tic d’Europa, dir-vos que hem finalitzat oficialment la marxa a peu de 1.300km! Honor, orgull, nervis, emocions… √Čs molt dif√≠cil d’explicar. La marxa a peu acaba, per√≤ el cam√≠ a la Rep√ļblica¬†contin√ļa fins a aconseguir la Rep√ļblica Catalana!”, ha assenyalat Rai L√≥pez.

Abans la delegaci√≥ ha visitat el president Carles Puigdemont a la Casa de la Rep√ļblica .

 

A les dues del migdia d’aquest divendres¬†s’acabava el termini per poder emetre el vot per correu, despr√©s que la Junta Electoral Central allargu√©s¬†el l√≠mit dues vegades. Aquest √©s el mecanisme que ha de seguir qualsevol recl√ļs per exercir el seu dret universal al sufragi. Els l√≠ders independentistes presos a Soto del Real ho han pogut fer al llarg del mat√≠ de divendres¬†in extremis,¬†segons confirmen fonts del seu entorn a¬†ElNacional.cat.¬†“Ara falta que el vot arribi¬†al col¬∑legi”, diuen.

A l’inici d’aquesta setmana¬†expressaven el seu neguit perqu√® no havien rebut la documentaci√≥ necess√†ria i patien per si¬†no arribaven¬†a temps de culminar el tr√†mit, i m√©s tenint en compte que ho havien de fer¬†des del centre penitenciari i que han tingut judici cada dia fins dijous, quan en principi vencia el termini fixat per la JEC. L’ampliaci√≥ del l√≠mit ha perm√®s que Correus ja¬†hagi rebut el sobre amb les paperetes.

Alguns dels seus familiars, però, no les tenen totes i expressen a aquest diari els seus dubtes per si el sobre acabarà arribant a la mesa electoral. Per això avisen que faran tot el possible per comprovar que sigui així, i preguntaran al col·legi que correspon a cadascun dels presos si el vot ha arribat.

Les dues dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, van poder votar dilluns.

Informa:ELNACIONAL.CAT (26-4-2019)

 

469 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: