MADRID DECIDIRÀ SI ÉS LEGAL LA CAMPANYA ” CONSUM ESTRATÈGIC” DE L’ANC

La legalitat de la campanya “Consum Estratègic” de l’ANC l’haurà de decidir Madrid. Així ho ha decidit el Tribunal Constitucional en una sentència escrita per unanimitat. Els dotze magistrats han desestimat en una resolució dictada avui el conflicte positiu de competència interposat per la Generalitat. El Govern va presentar un recurs contra un escrit, del passat 3 de març, de la directora de competència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, que reclamava l’expedient per pressumpta infracció de la Llei de Defensa de la Competència.

La sentència conclou que és la Comissió Nacional de Mercat de la Competència qui ha decidir sobre la legalitat de “consum Estratègic” perquè aquesta campanya “pot alterar la lliure competència en un àmbit supraautonòmic o en el conjunt del mercat nacional”.

El ponent de la resolució és el magistrat Antonio Narváez, recusat per Jordi Cuixart per haver afirmat en una conferència que el líder d’Òmnium havia “participat en un cop d’Estat encobert més greu que el de 1981”. La sentència considera que la campanya de l’ANC “produeix uns efectes potencials en el consum de productes que transcendeix del mercat estrictament català”. Així destaca que té efectes en productes energètics com gas i llum i subratlla que l’ANC volia “potenciar la creació d’estructures econòmiques desvinculades de l’Íbex 35”.

La sentència assevera que “correspon a l’Estat, en l’exercici de la seva competència, per establir les bases i coordinació de la planificació econòmica de l’activitat econòmica, sobre la que es basa la defensa i la protecció del mercat únic i de les seves conductes infractores”.
Informa:ELMON.CAT (27–10-2020)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: