MADRID VA RECAPTAR DURANT EL 2019 EL 49,5% DE TOT L’IVA ESPANYOL

La Comunitat de Madrid va recaptar, durant el 2019, el 49,53% del total de l’IVA espanyol. Això representa gairebé la meitat de tot l’impost que es tributa en el conjunt de l’Estat.

Així ho publica el web SpainCrisis que destaca com la centralització de les grans empreses a la capital espanyola provoca aquests desequilibris en els comptes. I la seva intenció, amb el projecte de Madrid Nou Nord, és que fins a les PIMES de tot l’Estat acabin tributant allí.

Amb l’Impost de Societats passa una cosa semblant. Madrid recapta el 39% del total espanyol. Quant a l’IRPF, Madrid com a «paradís fiscal» ha aconseguit que els professionals paguin els impostos allí. Així, el que recapta Madrid és el 38,6% del total. Finalment, Madrid va representar el 46,5% de tots els imposts recaptats a l’Estat espanyol durant el 2019.

Segons SpainCrisis, tot això demostra «que es va aprofitar la crisi passada per a centralitzar l’economia a Madrid». «Ara com ara, Espanya no podria ser un Estat Federal per culpa de Madrid i la seva vampirització. Difícilment es poden quadrar els comptes si hi ha una regió que absorbeix tots els rebuts de llum, d’internet, de gas, etc.», asseguren.
Informa:DEBALEARS.CAT (12-7-2020)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: