MALGRAT L’EMPENTA DEL TSJC ELS EXÀMENS EN CASTELLÀ DE LA SELECTIVITAT NO SUPEREN EL 5%

La xifra d’exàmens amb els enunciats en llengua castellana a la selectivitat “en cap cas va superar el 5% del total de les proves lliurades, tot i la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Així ho ha explicat aquest dimecres el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, en una roda de premsa en què ha comunicat les notes de tall de les proves d’accés a la universitat (PAU) d’aquest any.

Josep Ribas ha assegurat que segons dades provisionals -comunicades per les universitats d’acord amb la xifra donada pels presidents dels tribunals- no es supera aquest 5%, cosa que, com ha exposat Ribas, fa que les dades estiguin en la tònica d’edicions anteriors, amb alguna diferència “poc significativa” entre territoris de Catalunya.

D’altra banda, i en relació als exàmens de setembre i l’afectació que pugui tenir la resolució del TSJC, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya ha indicat que estan considerant “possibles mesures” per garantir que l’estudiant pugui tenir l’examen redactat en la llengua que sigui de la seva elecció.

Tot i això, ha argumentat que al seu entendre aquest dret s’ha respectat en els últims anys i ha recordat que en les darreres PAU hi havia prop de 500.000 exemplars editats de proves i que n’hi havia en les llengües cooficials a Catalunya.


“Normalitat” malgrat la pandèmia

El secretari general ha destacat la “normalitat” de les proves malgrat el context de pandèmia i la “complexitat” que ha suposat l’organització i desenvolupament de les proves. En aquest sentit, ha afirmat que no hi ha hagut cap incidència “destacable” i ha recordat que van haver d’aplicar un protocol per a la prevenció davant la Covid-19.

Com a exemple, ha apuntat que es van triplicar els tribunals (226), que van ser distribuïts en 62 municipis. Per tot plegat, Ribas ha agraït la implicació de prop de 4.000 persones entre membres dels tribunals, correctors, vigilants o altres per fer possible les proves i els processos de preinscripció. També ha agraït el paper dels centres de secundària i les universitats.

D’altra banda, ha remarcat que la nota mitjana d’expedients ha estat de les més altes dels darrers anys i ha apuntat que un 96,9% dels estudiants que van fer les PAU les han superat. El cap de l’Oficina d’Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà, ha indicat que la preinscripció ha estat “molt continuista” i les places són “extremadament semblants” a l’any anterior.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (14-VII-2021)

210 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: