MANIFEST DE CLOENDA DE LA UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU

En la seva 52a edició, marcada per la pandèmia, la Universitat Catalana d’Estiu ha volgut persistir i mostrar la voluntat de respondre als objectius fundacionals posats al dia. Com que en aquesta ocasió la no-presencialitat ha fet molt difícil el contrast d’idees habitual i la sintonia entre tots els participants, proposem aquests punts perquè s’hi puguin adherir totes les amigues i amics que s’hi sentin identificats. Es tracta, fonamentalment, de les conclusions que es desprenen del contingut dels cursos i de les intervencions en els actes que s’han desenvolupat en aquests dies i que hem mirat de consensuar amb el conjunt de l’Equip Rector. Els punts que proposem són:

1. Malgrat la gravetat peremptòria de les circumstàncies actuals considerem del tot vigent el procés sobiranista català com la gran possibilitat històrica de realització dels ideals de Catalunya, i lamentem la persistent manca d’unitat política per a poder-lo culminar.

2. Considerem m√©s vigent que mai la unitat dels Pa√Įsos Catalans, ja sigui des de la perspectiva espiritual i pol√≠tica com de la material.

3. Cal ser ben conscients de la càrrega negativa que representa per al nostre desenvolupament integral la llarga relació de Catalunya amb l’estat espanyol, basada en la repressió, la coacció, el menysteniment i la negació de la realitat diferencial de la nostra nació.

4. Com a instituci√≥ i com a col¬∑lectiu estem totalment compromesos en la defensa de la democr√†cia‚ÄĒno √ļnicament la pol√≠tica i judicial‚ÄĒ, sin√≥ tamb√© en la consolidaci√≥ d‚Äôuna ciutadania lliure que superi l‚Äôegoisme material, l‚Äôindividualisme i la manca de sentit cr√≠tic que s‚Äôestan imposant.

5. Considerem totalment vigents els objectius que ha perseguit i persegueix la Universitat Catalana d‚ÄôEstiu de defensa radical de la personalitat diferencial cultural i ling√ľ√≠stica de l‚Äôespai catal√†, de reivindicaci√≥ de la seva sobirania pol√≠tica i de lluita aferrissada en contra de totes les formes d‚Äôautoritarisme m√©s o menys dissimulat que cerquen la despersonalitzaci√≥ de les nostres societats.
Informa:UCE.CAT (22-8-2020)

148 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: