MANIFEST DE PERSONALITATS INTERNACIONALS: “L’AMNISTIA ÉS L’ÚNICA SOLUCIÓ AL CONFLICTE POLÍTIC” ( MAURI )

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha deixat clar que l’amnistia és l’”única” solució per començar a solucionar el conflicte polític a Catalunya, en declaracions als mitjans aquest dilluns per presentar el manifest que s’ha publicat aquest dilluns a primera hora i que signen 50 personalitats internacionals de “màxima rellevància i trajectòria inqüestionable”, que se sumen a la petició d’un diàleg sense condicions. Mauri ha remarcat que l’amnistia és una reivindicació legítima, “constitucionalment possible”, i que és l’única solució.

També ha reivindicat que el dret a l’autodeterminació “no és cap delicte i s’ha de poder exercir”. Quant al suport internacional, ha remarcat que la seva prioritat és posar l’amnistia al centre de tots els nivells de debat polític perquè “ningú no oblidi que el president d’Òmnium i la resta de presos fa més de 3 anys que són a la presó”.

Mauri ha titllat de fugida endavant qualsevol solució que proposi el govern espanyol que no sigui l’amnistia, perquè considera que aquesta és la “única solució política” per als condemnats i la resta de persones amb causes judicials obertes relacionades amb l’1-O. Ha aclarit que l’acció d’aquest dilluns busca el suport internacional, i també complicitats dins d’Espanya, perquè “és allà on, juntament amb els partits polítics, hauran de posar sobre la taula la voluntat d’una amnistia”. Mauri ha destacat l’impacte que el manifest està tenint en les xarxes socials i mitjans de comunicació tant en l’àmbit nacional com internacional, però “queden hores per poder-ho valorar”.

Recordem que entre els signants hi ha Gerry Adams, polític irlandès, impulsor dels acords de pau d’Irlanda del Nord; Yoko Ono, cantant; Ai Wei Wei, artista i activista xinès exiliat a Alemanya; i cinc premis Nobel. Aquests són els Nobel de la Pau Shirin Ebadi, advocada iraniana; Adolfo Pérez Esquivel, pacifista argentí; Jody Williams, activista americana pels drets humans; Mairead Corrigan, activista per la Pau a Irlanda del Nord, i l’escriptora austríaca premi Nobel de Literatura, Elfriede Jelinek.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (4-1-2021)

329 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: