MANIFEST PER UNA CANDIDATURA QUE VOL FER EFECTIVA LA INDEPENDÈNCIA

“Manifest per a una candidatura que faci efectiva la independència de Catalunya” neix com una crida a forces com Primàries, Força Catalunya o el Front Nacional per “unir les seves forces per bastir una nova candidatura amb possibilitats per entrar al Parlament”.

Segons el manifest, a dia d’avui “els òrgans polítics i administratius de Catalunya no tenen cap mena de poder ni capacitat de decisió, i serveixen, per damunt de qualsevol altra cosa, únicament per a la legitimació del règim imperialista espanyol, el qual manté Catalunya en una via colonial i residual amb vista a l’extinció”. Els signants constaten també que “els actuals partits polítics del nostre Parlament, autoanomenats “independentistes”, han actuat faltant repetidament a la paraula donada als votants i optant per la rendició, cosa que enfront d’Espanya és sempre incondicional”. Al seu entendre, aquests partits són “el problema principal per a fer efectiu el mandat de les urnes”, i per aquesta raó sentencien que no els tornaran a votar.

En aquest context, el manifest posa en valor que darrerament han sorgit nous partits polítics (Primàries, Front Nacional de Catalunya i Força Catalunya, entre altres) que “legítimament sostenen el dret de representació de l’espai independentista. Aquests catalans emprenedors s’han vist sistemàticament anorreats i marginats per les forces actives que ocupen les parcel·les de comunicació i representació, tant públiques com privades, al servei dels partits autonomistes que ocupen la Generalitat de Catalunya”. I fa una crida a la unitat.

Però el manifest remarca que si aquests nous partits independentistes no arribessin a cap mena d’entesa i de complementació productiva, “ens reservem el dret a l’abstenció activa”. Entre els signants s’hi troben el doctor Oriol Domènech, l’historiador Francesc X. Hernàndez Cardona, l’exsecretària del president Tarradellas, Montserrat Catalan o l’escriptora Montserrat Ponsa.

Informa:AGENCIES (26-8-2020)
N.de la R.
No els falta ni un gram de raó als promotors d’aquests manifest.Dit això, una cosa és un manifest i l’altra la realitat, és a dir,com traduir a la pràctica aquestes idees.D’altra banda m’agradaria saber com pensen proclamar la independència i, el que és més important,com mantenir-la davant l’agressivitat espanyola.Cert que els polítics en teoria són els encarregats de proclamar-la, però sense un poble al darrere disposat a mantenir-la al preu que sigui no hi ha res a fer.Confiar la independència només a mans dels polítics seria el mateix que deixar la guerra només a mans de l’exèrcit…

344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: