MANIFESTACIÓ A BARCELONA EN SUPORT AMB ELS JOVES EMPRESONATS D’ALTSASU

Centenars de persones s’han concentrat avui a la plaça Catalunya de Barcelona per donar suport als tres joves d’Altsasu empresonats i, tanmateix, per mostrar el seu rebuig a la condemna. Cal recordar que són a presó per una baralla de bar amb uns policies espanyols que estaven fora de servei i han estat acusats de terrorisme.

L’Adur, el Jokin i l’Oihan avui dissabte fa exactament 1.000 dies que són a presó de Soto del Real sota un règim FIES, sistema que s’aplica contra “terroristes”.A la manifestació a plaça Catalunya s’hi han vist estelades i ikurriñes però també s’hi han vist banderes d’Hondures i del Caixmir. Aquests últims es concentraven per protestar contra l’Índia després d’haver suspès l’autonomia i haver tallat el telèfon i l’Internet a la regió. Els del país de Centreamèrica denunciaven un govern il·legítim a Hondures i les relacions de l’executiu amb les màfies que trafiquen amb drogues.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha urgit aquest dissabte a posar en llibertat els tres presos pel ‘cas d’Altsasu’. “Avui Jokin, Oihan i Adur, tres dels joves d’Altsasu, ja fa 1.000 dies que estan tancats a la presó. No els oblidem. Exigim la seva llibertat immediata “, ha dit en una piulada recollida per Europa Press.

A més, ha expressat” tota la solidaritat amb ells, amb les seves famílies i amb el poble basc #AltsasukoakAske “.

El president ha ofert també la piulada en euskera.

Davant d’aquest suposat abús judicial i de poder de l’Estat contra uns joves euskalduns per una baralla de bar, s’ha convocat una concentració aquest dissabte a les set de la tarda al centre de la Plaça Catalunya de Barcelona.

Quim Torra i Pla

✔@QuimTorraiPla

Gaur Jokin, Oihan eta Adurrekin, espetxeratuta 1.000 egun bete dituzten altsasuar gazteekin. Ez zaituztegu ahazten. Berehala aske uztea exijitzen dugu. Elkartasuna adierazi nahi diegu beraiei eta beraien familiei eta Euskal Herri osoari

Quim Torra i Pla

✔@QuimTorraiPla

Avui en Jokin, l’Oihan i l’Adur, tres dels joves d’Altsasu, ja fa 1.000 dies que són tancats a la presó. No els oblidem. N’exigim la llibertat immediata. Tota la solidaritat amb ells, amb les seves famílies i amb el poble basc

Informa:LAREPUBLICA.CAT (10-8-2019)

 

314 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: