MANIFESTACIÓ CONTRA COLAU DAVANT L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

Els lemes que s’han escoltat davant de l’Ajuntament durant la manifestació de Barcelona és imparable no han deixat lloc a cap dubte. Crits de “Fora Colau” i “Dimissió” han predominat a la plaça de Sant Jaume davant la crida a concentrar-se de la plataforma de recent creació, que engloba un centenar d’entitats i unes 2.000 persones adherides. Segons l’Ajuntament, unes 1.200 persones ha secundat la protesta, una xifra similar a la que l’organització ha estimat, uns 1.100 assistents. Tot i que cap partit de l’oposició ha assistit a la protesta després d’escampar-se la sospita sobre la suposada intencionalitat política de la plataforma, Barcelona és imparable ha aconseguit aplegar els heterogenis detractors de l’alcaldessa Ada Colau.

Per fer plàstic l’avís al govern de comuns i PSC, els col·laboradors del moviment -que aplega des d’associacions de veïns crítiques amb el govern a municipal als gremis d’hotels i dels apartaments turístics- ha repartit unes cartolines grogues per ensenyar-les a mode d’amonestació a l’Ajuntament. “És la primera advertència. Si no hi ha canvi de rumb ni s’escolta a la gent, tornarem mes tard per ensenyar, llavors sí, la targeta vermella”, ha alertat Gerard Esteva, la cara visible del col·lectiu crític amb la gestió d’Ada Colau.

En el seu discurs, Esteva ha carregat contra el “nyap” en què, en la seva opinió, s’ha convertit Barcelona els últims anys. Ha denunciat la inseguretat -“un de cada tres barcelonins serà víctima d’un robatori abans que acabi l’any”-, la pèrdua d’oportunitats de negoci -“estem perdent més de 4.000 milions d’inversions”-, el preu l’habitatge -“s’ha encarit un 40%”-, els embussos -“és un infern cada matí”- i la manca de neteja -“fins quan haurem d’aguantar aquesta brutícia generalitzada?”-. “Barcelona està desanimada, trista i aturada. Volem ser el catalitzador del malestar, activar el teixit associatiu i ser punt d’inflexió per tornar a fer somriure la ciutat”, ha afegit Esteva.

Abans de la concentració que va anunciar a primers d’octubre, Barcelona és imparable s’ha vist immersa aquesta setmana en una polèmica sobre qui la promociona i si pretén ser un trampolí per promoure el seu portaveu més visible, Gerard Esteva, com a candidat per disputar l’alcaldia de Barcelona el maig de 2023. Les xarxes socials han bullit sobre la presumpta relació entre el moviment de recent creació i Junts, un vincle que la plataforma s’ha afanyat a desmentir.

Alhora, Esteva ha reiterat en diverses entrevistes que el moviment no és l’embrió de cap candidatura per a les pròximes eleccions municipals. En tot cas, les especulacions s’han disparat perquè la plataforma crítica amb Colau ha sorgit quan falten menys de dos anys pels comicis, just quan els partits escalfen motors per a la cursa per pugnar per l’alcaldia. A més, al voltant d’Esteva -considerat afí al sector moderat de l’antiga Convergència- i de Barcelona és imparable orbiten noms i alguns grups de pressió identificats amb el catalanisme conservador.

Les sospites difoses a les xarxes socials sobre el rerefons de Barcelona és imparable -ben repiulades i celebrades per regidors i membres dels comuns- no han contribuït precisament a enfortir el grup, que ha desplegat una intensa campanya a xarxes socials, mitjans de comunicació i publicitat al carrer per estendre el seu missatge crític amb la gestió negligent i gens ambiciosa que atribueix al govern municipal. Després de l’enrenou sobre la suposada instrumentalització política del moviment, tres entitats que figuraven com a adherides a Barcelona és imparable se n’han desentès.

La Federació Catalana de Vela i l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana van desmentir aquest dimecres que ningú els consultés per signar el manifest del col·lectiu. L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya s’ha sumat a les baixes just aquest dijous, hores abans de la manifestació, quan ha informat que ha sol·licitat no formar-hi part del “després de tenir més informació sobre la plataforma”, ha explicat.
Informa:ELMON.CAT (21-X-2021)

158 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: