MANIFESTACIÓ DAVANT LA SEU DE LA COMISSIÓ EUROPEA A BCN I TALLS DE LA MERIDIANA

Centenars de persones han respost a la convocatòria de l’ANC i Òmnium i s’han concentrat a davant la seu de Comissió Europea a Barcelona sota el lema ‘Justícia a Europa, injustícia a l’estat espanyol’. La manifestació vol ser una resposta a la inhabilitació del president Torra, coneguda el mateix dia en el qual el TJUE ha donat la raó a Oriol Junqueras i li reconeix la immunitat que no li va donar el jutge Manuel Marchena durant el judici contra el procés.

‘La resposta de l’estat és la inhabilitació del president de la Generalitat per exercir la llibertat d’expressió. Qui més ha de parlar perquè Espanya abandoni la via repressiva?’, s’ha preguntat el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, que també ha demanat la llibertat dels presos.

Per la seva banda la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha alertat que l’estat està en una ‘guerra judicial’ contra l’independentisme i l’ha acusat de cercar, ‘mitjançant un ús injust de la justícia, intentar contradir el que decideix democràticament la ciutadania de Catalunya en successives eleccions’.
També s’han produït manifestacions de suport a Junqueras i a Puigdemont en diverses ciutats catalanes.
D’altra banda, un centenar de persones han tallat la Meridiana per 67è dia consequtiu.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-12-2019)

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: