MANIOBRA DEL TC: EVITAR LA SORTIDA DELS PRESOS POLÍTICS DE LA PRESÓ

La decisió del Tribunal Constitucional d’admetre a tràmit els recursos dels presos polítics per declarar nul·la la sentència s’ha quedat a mig camí i ara la revisió de les penes es pot allargar ben bé 2 anys.

Els presos demanaven la suspensió de la sentència i, fins que es resolguessin els recursos, poder esperar en llibertat la resolució. El ple del TC ha acceptat per unanimitat revisar les condemnes però no aixecar la pena de presó, no ha declarat la nul·la la sentència, i això, tot i que no ha agafat per sorpresa cap dels presos, tampoc ha evitat els seus missatges de decepció davant el que consideren una dilatació més del seu procés per sortir en llibertat. Fins que el TC no resolgui, no es pot portar el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Des dels seus comptes de Twitter han valorat la decisió. I, cap sorpresa per a Jordi Turull, que considera que el TC ha fet la maniobra per deixar en un calaix el seu cas.

Jordi Turull i Negre

@jorditurull
Quina sorpresa…! I ara de nou el nostre recurs directe cap el calaix, que ja es ben ple, a reposar mesos i mesos, per evitar que accedim quant abans millor a la justícia europea. No ho diem nosaltres només, ho van reconèixer ells mateixos no fa tant i no passa res…. #seguim https://twitter.com/catinformacio/status/1258016098601050113 …

Turull fa referència també al seu compte de Twitter a una piulada de Josep Rull que vaticinava a primera hora del matí el que acabaria passant hores més tard.

Josep Rull i Andreu 🎗
@joseprull
Avui el Tribunal Constitucional acceptarà a tràmit els nostres recursos d’empara amb l’únic propòsit -conscientment i premeditadament- de deixar-los en un calaix x obstaculitzar el nostre accés al TEDH d’Estrasburg.

En diuen “Raons d’Estat”. La unitat d’Espanya a qualsevol preu.

Joaquim Forn, també, des del seu compte de Twitter veu la decisió del Tribunal Constitucional com una dilatació més de tot el procés.

Joaquim Forn

@quimforn
Cap novetat, pura comèdia. Tornaran a dilatar qualsevol decisió per impedir el nostre accés a la justícia europea. https://twitter.com/324cat/status/1258030253877923841 …

El Constitucional no permet que els presos sobiranistes surtin en llibertat mentre es resolen els recursos d’empara https://bit.ly/35Ado5v

D’ERC només s’ha pronunciat Dolors Bassa i ho ha fet en la mateixa línia que la resta.

Dolors Bassa
@dolorsbassac
El Tribunal Constitucional ha admés a tràmit els nostres recursos .Ara haurem d’esperar el temps que ELLS vulguin per resoldre i poder anar a instàncies europees.
Ah i han resolt NO a la llibertat durant el temps de confinament .(Deu ser per perill d e fugida)
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-5-2020)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: