MANUEL VALLS TORNA A FRACASSAR POLÍTICAMENT EN LES LEGISLATIVES FRANCESES

Descartat en la primera volta de les eleccoins franceses. Així han rebut els electors francesos el nou intent de Manuel Valls de tornar a posar els peus a la primera línia de la política francesa, després que deixés l’acta de regidor a l’Ajuntament de Barcelona que va obtenir el 2019 amb Barcelona pel Canvi, que va servir per fer alcaldessa Ada Colau amb el PSC.

Valls es presentava a les legislatives franceses aquest diumenge per ser diputat a la circumscripció dels francesos que resideixen a Espanya, Agndorra, Mònaco i Portugal, però l’exregidor barceloní no ha passat el tall i no supera la primera volta. De fet, Valls ha quedat tercer. I qui ha guanyat és l’ecologista Renaud Le Berre, que competirà amb l’actual diputat, Stéphane Vojetta, del partit d’Emmanuel Macron.
Valls reconeix la derrota

L’exprimer ministre francès ha reconegut la derrota electoral amb un missatge les xarxes socials: “La meva candidatura no ha convençut. Unes eleccions són un moment per a la veritat”. Valls, però, ha estat el més votat a Mònaco i a Portugal, però rebutjat a l’Estat i a Andorra. Ara bé, ha acceptat la derrota realment? Doncs no gaire, perquè l’ha atribuït al fet que del seu mateix partit, LREM hi hagués dos candidats: “La dissidència i la divisió han sembrat confusió, però no puc ignorar la meva puntuació”.
Valls tanca el compte de Twitter

Tan malament ha digerit el fracàs que Valls ha tancat fins i tot el seu compte de Twitter.
La lliuta contra l’independentisme a Barcelona

Manuel Valls va deixar a mitges el seu compromís amb els electors de Barcelona, però segons va defensar, marxava aconseguint un objectiu potent, haver barrat el pas a l’independentisme. “Molt honorat d’haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme. Ha estat també un temps marcat per la pandèmia i he procurat contribuir al consens municipal. Com a ciutadà, seguiré defensant la BCN capital catalana, espanyola i europea”, deia Valls a finals d’agost del 2021.

La seva renúncia, però, no va ser per sorpresa. Feia mesos que Valls estava força desconnectat de la ciutat i s’havien repetit les informacions que apuntaven a la seva renúncia. De fet, més enllà de facilitar la investidura d’Ada Colau, Manuel Valls mai no va tenir un paper actiu en la política local.
Informa:ELMON.CAT (6-6-2022)

57 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: