MARAGALL ATURA LES NEGOCIACIONS AMB COLAU FINS QUE NO TRENQUI AMB EL PSC

Les negociacions entre ERC i Barcelona en ComĂş queden aturades fins a nova ordre. L’alcaldable republicĂ , Ernest Maragall, ha pres aquesta decisiĂł davant la insistència de l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, de seguir apostat per dues negociacions simultĂ nies, una amb ERC i l’altra amb el PSC. “Apareix un altre acord possible per a BComĂş. No volem ni interferir ni convertir-nos en figura decorativa”, ha assenyalat en roda de premsa.

“L’estratègia paral¡lela ĂŠs incompatible”, ha reiterat el candidat republicĂ . Les converses, doncs, queden congelades sense haver avançat prĂ cticament res i a nomĂŠs deu dies de l’elecciĂł de l’alcalde o alcaldessa de la ciutat. Esquerra força Colau a definir-se sense esperar a l’Ăşltim segon, tal i com pretenien els comuns, que divendres reuneixen el seu plenari per decidir internament cap on acaben tirant. “No podem acceptar que BComĂş segueixi insistint en el tripartit impossible, on Collboni no vol ni seure amb mi”, ha apuntat Maragall.

Des d’Esquerra insisteixen que les negociacions no estan suspeses sinĂł en pausa fins que els comuns escullin el seu soci preferent. Acabar amb les negociacions entre BComĂş i PSC ĂŠs, ara per ara, la prioritat dels republicans, que nomĂŠs han afrontat fins ara dues rondes de converses amb els comuns.


L’oferta d’ERC

MĂŠs enllĂ  de l’acord programĂ tic, en el que han començat a parlar de qĂźestions d’habitatge, turisme i medi ambient, entre d’altres, l’oferta que els republicans han traslladat als comuns passa per un repartiment al 50% de les responsabilitats executives a l’ajuntament amb Ada Colau de nĂşmero dos. “Tenim tota la predisposiciĂł a establir una nova figura del mĂŠs alt rang”, ha explicat Maragall, que fins i tot ha indicat que potser s’hauria de revisar el reglament del consistori per crear aquest nou cĂ rrec adaptat especĂ­ficament per a la lĂ­der dels comuns.

“No ha existit mai aquesta figura a la ciutat de Barcelona perquè fins ara no hi havia hagut un mapa electoral com aquest”, ha destacat. “Reservem el mĂ xim rol per a Colau, al costat de l’alcalde, que seria jo mateix”, ha prosseguit, tot apuntant que la idea ĂŠs que aquest repartiment de tasques es mantinguĂŠs durant els quatre anys de mandat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (5-6-2019)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: